Bananbrød eller banankake – kall det hva du vil, det er uansett latterlig godt, og denne varianten er dessuten sunnere enn mange andre oppskrifter. Dette er det gode valget når du vil ha noe godt og kjenner dragningen mot skuffen med snacks og sjokolade.
I tillegg til å være uten hvitt mel eller raffinert sukker inneholder den ingredienser som både metter og tar knekken på søtsuget.
Det finnes gode grunner til å inkludere ingredienser som havregryn og banan når du baker da de begge blant annet inneholder:
- Kalium, som bidrar til normal muskelfunksjon og blodtrykk.
- Vitamin B6, som blant annet bidrar til normal energiomsetning, immunsystemet, dannelse av røde blodlegemer og omsetning av proteiner, samt å bidra til å redusere tretthet og utmattelse.
- Fiber, som bidrar til en normal tarmfunksjon.
- Dette er en laktosefri oppskrift.
Ingredienser på bananbrød:
2 stk egg
90 gram lettkokte havregryn
6 stk dadler, uten stein
20 gram rosiner
20 gram cashewnøtter, uten salt
2 stk godt modne bananer
Dette trenger du av kjøkkenutstyr:
En bakebolle
En stavmikser
En brødform
Ett bakepapir, kan erstattes av 2 ss smør for å smøre brødformen
Slik lager du sunnere bananbrød:
- Forvarm ovnen på over- og undervarme til 180 grader.
- Klekk eggene i en bolle.
- Tilsett havregryn, hele dadler uten sten, rosiner, cashewnøtter og skrelte bananer.
- Kjør blandingen med en stavmikser til det blir en jevn røre.
- Dekk brødformen med et bakepapir, og ha kakerøren over i formen.
- Ha formen i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk den gjerne allerede etter 30 minutter med en pinne eller skarp kniv i midten av kaken. Hvis den kommer opp ren uten røre er den klar.
- Server bananbrød, gjerne med smør.
Tips!
- Denne oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri ved å velge glutenfrie havregryn.
- Bytt ut egg med 2 ts bakepulver og 1,5 ss malte linfrø som bløtlegges i 10 min for en vegansk versjon.
- Bland gjerne inn 1 ts kanel og 2 dl blåbær for smaksvariasjon. Krydderet blander du inn sammen med de andre ingrediensene, mens blåbærene vendes inn i ferdig kakemiks.

Foto: NTB
NO/NYP/0620/0097