Tropisk miks av mango, mynte og kokos er fruktdesserten som sjekker av på alle punkter. Den er en balansert blanding av søtt fra banan og kokos, syrlige fra mango og ingefær, og med en undertone av mynte som gjør den hakket mer spennende.
Det er mengden væske som avgjør hvor tykk denne mango-desserten blir. Hvis du holder tilbake væske blir den tykk som på bildet, og kan spises som smoothiebowl toppet med frukt, granola og nøtter. Den kan også minne om «nicecream», som er en melkefri is av fryst banan. Skru gjerne opp mengden banan hvis du vil gjøre den mer som en iskrem.
Du kan også spe på med mer væske og drikke den med sugerør som en smoothie.
Mynte er en urt med en karakteristisk, kraftig smak, og passer spesielt godt til frukt og i smoothie. Denne ferske urten er også rik på næringsstoffer som kan heve det totale inntaket i en rett:
- Mynte har et høyt innhold av fiber, mineraler i form av jern, kalsium og kalium. Det inneholder og vitamin C og vitamin B.
- Mango inneholder blant annet folat, vitamin C, kalium og kostfiber.
- Banan inneholder også kostfiber, vitamin C, kalium og magnesium.
Les også: Dette er vitaminene og mineralene huden og håret ditt trenger
Tilberedningstid: 5-10 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser, måltid til én eller dessert til to:
3 store stilker mynte, kun bladene
150 g frossen mango
0,5 stk banan, kan være frossen
100 g yoghurt med kokossmak, kan erstattes av kokosmelk
1 cm fersk ingefær
Fremgangsmåte på dessert-smoothie med mango og kokos:
- Ha mynteblader, frossen mango, 0,5 stk skrelt banan, 100 g kokosyoghurt og 1 cm fersk ingefær (du trenger ikke skrelle den) i en foodprosessor eller blender. Kjør til du har en tykk is-smoothie.
- Server i to dessertglass, eller en stor skål med topping etter ønske.
Tips!
- Når du skal spe på med væske for å lage en tynnere smoothie, kan du bruke vann, havre- eller mandeldrikk.
C-APROM/NO/NYP/0018