Denne lille retten er perfekt når du har lyst på en god og næringsrik frokost eller lunsj, men ikke har tid eller lyst til å bruke mye tid på kjøkkenet. Grønnsakene kan du fint variere ut ifra smak og tilgjengelighet, og det passer også godt med for eksempel stekt løk, vårløk, purre og paprika. Server gjerne med brød og/eller en grønn salat.
Selv om dette er en rett som kan falle i smak hos de aller fleste, er dette skikkelig smart mat for deg som er gravid. Det er nemlig noen næringsstoffer som er ekstra viktig å få i seg nok av, blant annet jod og vitamin B12.
I tillegg til hvitfisk som torsk, er egg og meieriprodukter en god kilde til jod, som er helt essensielt for at barnet i magen skal utvikle seg normalt. Egg er en god kilde til vitamin B12, som er viktig for normal energiomsetning og et normalt immunforsvar. Derfor kan det være både lurt og nyttig å sette denne smakfulle eggeretten på menyen.
Ingredienser
Tilsvarer 1 porsjon
0,25 stk brokkoli, tilsvarer cirka 2 buketter
0,25 stk squash, tilsvarer cirka 5 cm
1 ss olje, til steking
2 stk egg
2 skiver hvitost, finhakket
Smak til med salt og pepper etter ønske
Fremgangsmåte:
- Del brokkoli i små buketter og skjær squash i terninger. Stek dem sammen i olje i varm stekepanne.
- Smør en liten, ildfast porsjonsform (med diameter på cirka 15 cm) med olje.
- Ha grønnsakene i formen og kakk de to eggene over grønnsakene.
- Topp formen med finhakket ost og krydder etter ønske.
- Bak formen midt i ovnen på 220 grader til eggene er faste, i cirka 10 minutter.
Tips:
I denne oppskriften kan du bytte ut en liten, ildfast porsjonsform med å fordele fyllet i porsjonsformer i et muffinsbrett. Du kan også lage trippel eller firedobbel mengde i en vanlig ildfast form eller paiform.
ID: NO/NYP/0419/0063