Linsesalat med torsk

Linsesalat med torsk
Hvit fisk og meieriprodukter er de beste kildene til jod i det norske kostholdet, og for gravide og kvinner som planlegger å bli gravide er det ekstra viktig å passe på et adekvat inntak. Denne oppskriften med torsk er smart lunsj og middag.

Tilberedningstid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel

Veldig mange nordmenn får i seg for lite jod. Hvit fisk og meieriprodukter er de beste kildene til jod i det norske kostholdet, og for gravide (og kvinner som planlegger å bli gravide) er det ekstra viktig å passe på et adekvat inntak. Denne oppskriften med torsk er smart lunsj og middag, både om du er gravid, eller ei!

 

Torsk er rik på jod, og jod er spesielt viktig for normal kognitiv funksjon, normal energiomsetning samt at det bidrar til normal funksjon av nervesystemet. 

INGREDIENSER

2 porsjoner

300 g torskefilet

2 stk liten søtpotet (eventuelt 1 stor)

2 stk gulrot

2 ss olivenolje

1/3 ts salt

0,5 ts pepper

300 g grønne eller brune linser

2 stk neve fersk spinat, finhakket

 

Fremgangsmåte linsesalat med torsk:

  1. Vask søtpotet og gulrot og del middels store terninger. Ha i en ildfast form sammen med torsken, og ringle over olje, salt og pepper.
  2. Bak formen på 220 grader i ovnen til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er myke, cirka 20 minutter.
  3. Vend sammen linser, finhakket spinat og de ovnsbakte grønnsaker i en skål. Legg på torskefilet og nyt en smart og næringsrik lunsj eller middag.

NO/NYP/1118/0112

Publisert november 11, 2018

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.