Jordbær- og tomatsalat med mozzarella gir deg smak av sommer året rundt

Mens den norske jordbærsesongen nok er et høydepunkt for mange, kan denne salaten med jordbær og tomat toppet med basilikum og gresskarkjerner gi deg smak av sommer uansett tid og sted.

Denne fargerike salaten kan fort bli din nye favoritt. Solmodne tomater og jordbær i lekker kombinasjon med fersk basilikum og uimotståelig mozzarella er nydelig som en enkel lunsj eller en lett middag som den er. Du kan også servere den som en forrett, som del av en tapas eller som tilbehør til grillmat.

 

Basilikum egner seg godt til å dyrkes ute i potter eller bed på balkongen, eller i hagen. Med riktig omsorg og vann er du selvforsynt med basilikum året gjennom. Basilikum er uunnværlig når det kommer til mozzarella, og salaten får ytterligere friskhet fra jordbær og tomater.

 

Basilikum har en mild smak og kan derfor brukes i større mengder. Bruk gjerne så mye fersk basilikum i denne salaten at den spiller en av hovedrollene. Det både løfter smaken og bidrar også med ekstra næringsstoffer:

  • Fersk basilikum inneholder kostfiber, jern, vitamin A, vitamin K og folat.
  • Jordbær er mager og inneholder kostfiber, vitamin C, folat og kalium.
  • Tomater er også rik på kostfiber, vitamin A, folat, vitamin C og kalium.

 

Les også: Derfor er folat viktig for deg som trener

 

Denne salatoppskriften vil gi deg smak av sommer, uansett årstid!
Denne salatoppskriften vil gi deg smak av sommer, uansett årstid!

 

Tilberedningstid: 10-20 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Ingredienser, 4 porsjoner:

1 pose blandet salat, tilsvarer 65 g

4 store bunter fersk basilikum

2 stk plommetomater

12 stk cherrytomater

10 stk jordbær

2 ss gresskarfrø

1 stk mozzarella, tilsvarer 125 g

1 ss revet sitronskall

1 ss extra virgin olivenolje

 

Fremgangsmåte på jordbær- og tomatsalat med mozzarella:

  1. Ha bladsalat og halvparten av basilikumbladene utover et fat.
  2. Del plommetomater i store biter, og cherrytomater og jordbær i skiver. Ha disse over bladsalaten.
  3. Rist gresskarfrø i en tørr stekepanne til de er gylne, cirka 3-5 minutter.
  4. Topp salaten med mozzarella, ristede gresskarfrø, revet sitronskall, olivenolje og resten av basilikumbladene.

 

Tips!

  • Du kan også dele mozzarella i skiver.
  • Denne salaten kan også serveres med balsamico-glaze.

 

Salat med tomat, jordbær, mozzarella og basilikum
Denne salaten med tomat, jordbær, mozzarella og basilikum gir deg smaken av sommer med stor s!

 

 

C-APROM/NO/NYP/0013

Publisert desember 10, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.