Is trenger hverken å være supersøtt eller usunt, prøv for eksempel denne yoghurtvarianten som kan spises med like god samvittighet som en smoothie. Isen blir garantert en favoritt, både hos store og små.
- Denne pinneisen av yoghurt er topp for barn, da dette er en god kilde til kalsium og jod. Mange barn får i seg mindre enn ønskelig av disse næringsstoffene, derfor kan meieriprodukter være en god kilde.
- Kalsium er nødvendig for at barns ben skal vokse og utvikles normalt, mens jod er viktig for normal vekst hos barn.
Tilberedningstid: 10-20 minutter
Tilsvarer 4 ferdige ispinner
Ingredienser:
4 stk ispinner
2 never frosne blåbær, eller andre bær etter ønske
1 ss honning
4 dl yoghurt naturell, bruk en tykk type, for eksempel gresk eller tyrkisk yoghurt
Fremgangsmåte:
1. Tin blåbær og mos dem med en gaffel. Ha honning over bærene og bland sammen.
2. Vend bærene inn i yoghurtblandingen, men vend det bare lett sammen. Da får du et marmorert mønster på isen når de er ferdig.
3. Fordel yoghurten forsiktig i fire små glass, og stikk en ispinne eller en halv spisepinne ned i hvert glass.
4. Sett glassene i fryseren i minst en time, til yoghurten er fryst.
NO/NYP/0919/0106