Ikke bare blir disse potetene sprø og god til servering uten å bli tørre. De er også full av god smak og næring fra fersk rosmarin som får være med på ferden inn i ovnen.
Trikset her er å koke potetene først, før du moser de lett med en gaffel. Deretter grilles de i ovnen med olivenolje og rosmarin.
Rosmarin er en fyldig og kraftig krydderurt som egner seg spesielt godt til varmebehandling, og løfter dette tilbehøret til nye høyder sammen med litt olivenolje.
Les også: Dette er ingrediensen du bør spise oftere for å holde vekten under kontroll
Denne retten er rik på næringsstoffer så vel som smak:
- Rosmarin er en krydderurt som er rik på fiber, kalsium, kalium, jern og folat. Dette er med andre ord en genial måte å løfte næringsinnholdet noe i en vanlig potetrett.
- Potet er rik på vitamin C, kalium, fiber, folat og magnesium.
Les også: Dette er de beste kildene til jern
Tilberedningstid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser, til 4 porsjoner:
12 mellomstore poteter
0,5 ts salt
4 ss fersk rosmarin
2 ss olivenolje
1 ts pepper
0,25 ts salt
Fremgangsmåte på crunchy, bakte poteter:
- Kok potetene i saltet vann til de er gjennomkokt, cirka 20 minutter. Sjekk med en gaffel og juster tiden opp eller ned.
- Forvarm ovnen til 220 grader, gjerne til grillelement eller varmluft dersom du har det.
- Ha potetene over på en stekeplate ikledd bakepapir. Mos hver potet lett med en gaffel. Ringle over olivenolje, salt og pepper.
- Finhakk rosmarin og dryss over potetene.
- Bak i ovnen i cirka 10 minutter.
Foto: Takeda
Kilder: Matvaretabellen
C-APROM/NO/NYP/0008