Den magreste og mest saftige salaten du kan servere

Vannmelon skjært i skiver på et bord.
Denne salaten består av kun tre ingredienser og er ferdig på under ti minutter! Og det finnes selvsagt gode grunner til hvorfor du bør velge denne på grilltallerkenen i sommer.

Vi er heldige i Norge og har tilgang på vannmelon året rundt, men de fleste forbinder den helt klart med sommeren. Hvis du er blant dem som nærmest opplever komplett lykke ved å få en skive oppkuttet melon i hånden, har vi gode nyheter for deg – for denne saftige saken kan du trygt spise deg mett på!

 

Les også: Disse hjemmelagde pinneisene smaker bedre enn den du får på butikken!

 

  • Vannmelon består av hele 90 prosent vann, og er derfor nærmest drikke i fast form. Hvis du har unger som sliter med å få i seg nok vann på en varm dag, er denne røde melonen en god løsning.
  • En porsjon av denne salaten med mynte og lime kan inngå som en av fem porsjoner frukt om dagen.
  • Denne melonen inneholder vitamin A, som blant annet bidrar til å opprettholde normal hud. Den inneholder også vitamin C, som har mange viktige roller i kroppen. Blant annet bidrar vitamin C til å redusere tretthet og utmattelse, samt nervesystemet og psykologisk funksjon. Det øker også opptaket av jern. Immunsystemet har også godt av begge disse to vitaminene.
  • Vannmelon er også rik på kalium, som bidrar til normal funksjon i nervesystemet, muskelfunksjonen og å opprettholde et normalt blodtrykk.
  • Ikke minst er vannmelon kalorifattig med kun 35 kcal per hundre gram. Du kan med andre ord spise mye av denne, uten bekymring.

 

Les også: Her er gode tips til deg som er opptatt av immunforsvaret

 

Denne salaten med mynte har en kraftfull og frisk smak, og passer godt sammen med den milde melonen. Toppet med skall og saft fra lime har du alt du trenger for å sette denne sommerlige salaten på bordet. Du kan selvsagt også spise denne som en dessert eller snack midt på dagen.

Dette trenger du for å lage vannmelonsalat:

0,5 stk vannmelon

0,5 stk lime, skall og saft

3 ss fersk mynte, grovhakket

 

Slik gjør du:

  1. Skjær vannmelon i terninger, cirka 2 x 2 cm, og ha i en bolle.
  2. Vask lime og tørk av den. Del den i to, og riv skallet over melonen før du skviser resten av saften over salaten også.
  3. Hakk mynte og ha over salaten. Vend forsiktig sammen og server.

 

Foto: Shutterstock

Kilder: Matvaretabellen

NO/NYP/0620/0108

Publisert juli 17, 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.