Barnevennlig smoothie med grønnsaker

En smart måte å få i seg enda mer frukt og grønt.

Smoothie er definitivt barnas favoritt og en genial måte å få i dem både frukt og grønt.

Hvis du vil gi smoothie som et måltid bør du passe på at det ikke bare blir frukt, men en kilde til bra og smart næring. Her kan man nemlig lure inn de grønnsakene minstemann ikke nødvendigvis hadde valgt selv, for eksempel brokkoli og spinat, som du finner i denne oppskriften. Blandet sammen med andre gode smaker er det kun fargen som avslører at det ikke bare er frukt i denne blandingen.

 

  • Avokado, som er blant ingrediensene i denne grønne smoothien, er en god kilde til sunne, umettede fettsyrer og E-vitamin. Dette er et fettløselig vitamin som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
  • Smoothien består også av banan, og både avokado og den gule frukten er en god kilde til kalium, som er et viktig mineral som blant annet bidrar til normal funksjon av muskler og nervesystem.
  • Smoothien er rik på C-vitamin fra brokkoli og lime, og bidrar til å øke opptaket av det plantebaserte jernet som finnes i grønnsakene og havren. Det er ekstra viktig hos de minste, da de har et økt behov for jern. Server derfor alltid C-vitaminrik frukt og grønt sammen med jernrike grønnsaker, da disse to jobber godt sammen.

 

Tilberedningstid: 10-20 minutter

Tilsvarer cirka 1 stort glass smoothie

 

Ingredienser:

6 små brokkolibuketter, kokt og avkjølt, kan kjøpes ferdigbehandlet i frysedisken

0,5 stk banan, kuttet i biter

1-2 dl havredrikk, kan erstattes med vanlig melk

2 never fersk spinat

2 ss lettkokte havregryn

0,25-0,5 stk avokado

0,25 stk lime, saften fra

1-2 neve mynte, kan sløyfes

 

Fremgangsmåte:

1. Kok brokkoli til den er mør, cirka 10-12 minutter, eller bruk rester fra middagen. La den avkjøles før bruk. Kutt banan i biter.

2. Ha først havredrikk i blenderen. Tilsett deretter brokkoli, banan, spinat, havregryn, avokado, saft fra lime og mynte. Kjør til en jevn smoothie.

 

D-vitamindråper
Du kan gjerne tilsette Nycoplus D-vitamindråper i smoothie til de minste, men vær obs på at du har mengdekontroll hvis de ikke får dråpene direkte i munnen. Dersom de ikke spiser opp hele smoothien er det ikke sikkert at de får i seg alt de trenger.

 

Tips!

  • Du kan bruke store havregryn i denne smoothien etter ønske.
  • Ferdig kokt og frossen brokkoli finner du i frysedisken hvis du ikke har tid til å koke selv. Du kan gjerne bytte ut brokkoli med blomkål, eller bruke begge deler for variasjon.
  • Det anbefales å tilsette våte ingredienser først når man lager smoothie, for å skåne blenderen mot harde biter.
  • Juster konsistensen med litt mer havredrikk (eventuelt melk) etter behov.
Denne oppskriften er vegansk hvis du bruker havredrikk eller andre plantebaserte alternativer til melk.

 

NO/NYP/0919/0111

Publisert desember 9, 2020

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.