Kjøleskapsgrøt sparer deg for tid på morgenen

Kald kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som det også kalles, er den perfekte frokosten til travle morgener.

Det er mange som lever i travle hverdager, og da er denne kjøleskapsgrøten et skikkelig «life hack». Disse kan du nemlig lage både en og to dager i forkant, noe som er en fordel for alle som liker å sove lenge, men særlig for den som nettopp har blitt mamma og gjerne er ammende.

Når man ammer har man et økt behov for energi, samt noen spesifikke næringsstoffer – blant annet kalsium. Denne grøten er en god kilde til kalsium. Kalsium er viktig for et sterkt skjelett, både for mor og barn, og det er viktig når du ammer siden babyen får kalsium gjennom morsmelken.

Jern, som blant annet bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, er det også rikelig av i denne grøten. Når korn og frø bløtlegges over natten, blir jernet i grøten ekstra tilgjengelig for opptak i tarmen. Topper du grøten med C-vitaminrik frukt eller bær øker du jernopptaket ytterligere.

Denne grøten er laget med havremelk beriket med kalsium, men du kan fint bruke den typen melk du foretrekker. Oppskriften gir en porsjon, men kan fint dobles opp dersom du vil lage flere porsjoner av gangen.

Tilberedningstid: 5-10 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

INGREDIENSER

1 porsjon

1 dl havregryn

1 ss linfrø

1 ss chiafrø

0,5 ts kanel

2 ss yoghurt naturell

1,5 dl havremelk beriket med kalsium (eller annen melk etter ønske)

 

Forslag til topping:

Nøtter og frø

Banan

Bær

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen alle ingrediensene i et glass eller tett boks med lokk.
  2. Oppbevar i kjøleskapet over natten, eller minst 6 timer.
  3. Server med ønsket topping morgenen etter.

 

Du kan også bruke yoghurt med smak dersom du foretrekker det, eller bytte yoghurt ut med melk etter ønske.

NO/NYP/0419/0062

Publisert juni 6, 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *