Kart og kompass for mamma

mamma og baby
Kunne du ønske du hadde et kompass i jungelen av råd du som mor skal navigere i? Vi kan ikke stille inn nålen for deg, men her er litt velment veiledning som kan hjelpe deg å finne veien til mer overskudd i mamma-hverdagen.

Det du får i deg av næring som nybakt mamma er ekstra viktig for deg, men også for barnet. I barsel- og småbarnsperioden kan det ofte være lettere sagt enn gjort.

Idet du har gjort klar lunsjen, som egentlig er frokosten din, hører du barnegråt. Kjenner du deg igjen?

 

Tilskudd kan hjelpe

For å sikre at du som mamma får i deg alle næringsstoffer som du trenger, kan et tilskudd være løsningen. Nycoplus Mamma passer for alle mammaer i alle faser av livet, og bidrar til å sikre at du får i deg de vitaminene, mineralene og omega-3-fettsyrene du trenger for å ha det bra både i kropp og topplokk.

Nycoplus Mamma
Nycoplus Mamma hjelper deg å sikre at du får i deg kroppens daglige behov av vitaminer, mineraler og omega-3.

 

Sikre energitilskuddet

Næringsinntaket er viktig for alle, men kanskje ekstra viktig for en nybakt mamma. Flere vitaminer og mineraler, inkludert folat, niacin, pantotensyre, vitamin B2, B12, B6, B12, jern og magnesium vil kunne bidra til å redusere tretthet og utmattelse.

I en travel mamma-hverdag vet vi at det i perioder kan oppleves krevende å få til et variert og balansert kosthold i tillegg til alt det andre som kreves av en mor. Da er det fint å vite at det finnes løsninger som kan bidra til energi og overskudd.

Her finner du tips til enkle og sunne måltider du kan ha stående og spise når du blir sulten og må spise kjapt!

Også behovet for næringsstoffer som jod og vitamin B12 kan være høyere i denne perioden. Derfor kan det være lurt å gjøre en liten analyse for å sikre næringsinntaket ditt. Gjennom et godt og balansert kosthold, eventuelt ved å bruke et tilskudd i tillegg, kan du sikre inntaket av det du trenger for å fungere best mulig fysisk og mentalt. Det kan lønne seg i ekstra travle perioder.

 

Aktivitet er bra

Å være sliten og full av hormoner kan være krevende. Aktivitet og frisk luft er god medisin mot det meste og kan gi bedre søvn. Sørg derfor for litt aktivitet når du har muligheten til det.

Mange er opptatt av å komme i gang med trening igjen etter fødsel. Da blir næringsinntaket ekstra viktig. Det kan være lurt å lytte til kroppen og ikke legge lista for høyt. En trilletur i traske-tempo og kanskje kupert terreng er en treningsøkt i seg selv. Vil du ha en følgesvenn på øret, kan en god og inspirerende podcast være en ekstra motivator.

Lytt også til podcast-episoden av Friskere Viten med mosjonsentusiasten Stine Hartmann.

 

Kilder:
Helse Norge
Ammehjelpen

Publisert mai 5, 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.