Et komplett kosttilskudd for gravide

Nærbilde av Victoria Zina Løkkeberg
Det oppstår et økt behov for viktige næringsstoffer under svangerskapet når man deler kroppen med en voksende baby. Slik sørger du for at dere begge får det dere trenger.

Kroppen er et komplekst maskineri som kan gjøre mirakler under rette omstendigheter. Under en graviditet jobber den på høygir, ikke bare for seg selv, men også for den lille kroppen som vokser på innsiden av mor. I denne livsfasen omstiller kroppen seg og har et økt behov for viktige næringsstoffer, og det kan være smart å tenke på et kosttilskudd spesielt tilpasset gravide.

Noen går hurtig i gang med å kartlegge eget kosthold, særlig ved det første svangerskapet, med den hensikt å finne ut om man spiser riktig eller om det trengs justering. Dette kan være en spennende oppdagelse, og noen kan også få seg en overraskelse. Og det er på dette tidspunktet at mange oppdager de praktiske sidene ved et tilskudd for å fylle på der det trengs. Blant disse var Victoria Zina Løkkeberg fra Vestby.

 

Visste du at kun 1 av tre gravide sier at de klarer å spise de fem anbefalte daglige porsjonene av frukt og grønt? 1 Få full oversikt i denne artikkelen som tar for seg hva du bør spise som gravid!

 

Hun var allerede opptatt av kostholdet da hun overlykkelig oppdaget at hun var gravid for første gang i 2018 med sønnen sin Theo:

– Jeg begynte med Nycoplus Gravid med en gang jeg fikk en positiv graviditetstest. Valget falt på dette produktet etter litt søking på nettet, og da jeg så at dette tilskuddet også inneholdt omega-3, føltes det som det naturlige valget for meg, sier Løkkeberg.

 

Gravide Victoria Zina Løkkeberg med et stort smil stående på et skjær.
Victoria Zina Løkkeberg høygravid i 2019. Her venter hun sønnen Theo som kom frisk og velskapt til verden noen uker senere. Foto: Privat

 

En viktig blodprøve bekreftet valget

Et tilskudd vil ikke erstatte et sunt og variert kosthold, men heller bidra til å fylle opp der det er for lite. Spiser du mindre variert enn ønskelig, er kresen, spiser lite frukt, grønnsaker, fullkorn, meieriprodukter eller fisk? Da kan et komplett kosttilskudd være nyttig i en særdeles viktig tid i livet.

Noen har en graviditet preget av dårlig matlyst og kvalme. Det kan gjøre det ekstra vanskelig å få i seg alt kroppen trenger hver dag. Andre vil være sikker på at de får i seg alt de trenger av vitaminer og mineraler under et svangerskap. Det var særlig den kontrollen Løkkeberg fra Vestby ønsket seg, slik at hun kunne slappe av, nyte tiden og fokusere på andre ting:

At dette var et riktig valg for henne, fikk hun bekreftet noen uker senere på helsestasjonen:

– Blodprøvene understreket at mine behov var dekket. Jeg valgte derfor å bruke Nycoplus Gravid gjennom hele graviditeten for å være på den sikre siden, sier hun.

At dagens doser var markert med ukedager, ga henne fullstendig kontroll og oversikt over at hun hadde husket dagens dose.

Nycoplus Gravid og Mamma
Nycoplus Gravid passer for de som er eller planlegger å bli gravid. Et komplett kosttilskudd med blant annet folat, jod, omega-3 og en rekke andre vitaminer og mineraler for et normalt svangerskap. Produktet kjøpes på apotek.

 

Vitaminer og mineraler gravide har økt behov for

Nycoplus Gravid er et spesialtilpasset kosttilskudd for gravide. Det inneholder trygge og regulerte doser av vitaminer, mineraler og omega-3. Hensikten er å gjøre det enkelt å sørge for vitaminer og mineraler som man før økt behov for. Dette er blant annet2:

  • Vitamin A. Finnes i gulrøtter, brokkoli og blomkål, og i fet fisk og tran.
  • Vitamin C: Finnes i poteter, paprika, blåbær, appelsin og honningmelon.
  • Vitamin D: Finnes i fet fisk, margarin og smør. Vitaminet dannes også når sola skinner på huden.
  • Vitamin B9: Også kjent som folsyre eller folat. Det anbefales et tilskudd med 400 mikrogram folsyre fra før man blir gravid og til og med uke 12 i svangerskapet. Finnes i grønne grønnsaker, kjøtt og egg, sitrusfrukter og grove kornprodukter.
  • Jern: Finnes i kjøtt, leverpostei, belgfrukter, havregryn og brokkoli.
  • Kalsium: Finnes i melk og meieriprodukter.
  • Jod: Hvit fisk og flytende meieriprodukter som melk og yoghurt.
  • Omega-3: Fet fisk som laks, ørret, makrell og sild.

Det var en slik sjekkliste Løkkeberg foretok av sitt eget kosthold. Drakk hun 6-8 dl melk og yoghurt daglig og fisk 2-3 ganger i uken? Spiste hun nok frukt og grønt hver uke, og var maten variert nok? Hun fant ut at hun ikke var helt sikker på svaret, og at hun derfor ønsket å sikre inntaket av vitaminer og mineraler.

I ettertid har Løkkeberg vært fornøyd med valget hun tok, og for hennes vedkommende er det ingen tvil:

– Jeg vil anbefale kosttilskuddet til alle gravide jeg kjenner.

 

Kosttilskudd for mamma i eske på kjøkkenbenk
Nycoplus Gravid er et tilskudd utviklet for at gravide kan være både trygge på og avslappede til at kroppens behov for DHA, folat, D-vitamin, jern og jod samt en rekke andre vitaminer og mineraler er dekket.

 

Nycoplus Gravid er et komplett kosttilskudd for gravide. Det består av alle de 9 vitaminene, de gunstige omega-3 fettsyrene DHA og EPA, samt en rekke viktige mineraler som jod, jern og kalsium. Produktet kjøpes eksklusivt på apotek, og fås til en rimelig pakkepris sammenlignet om du skulle kjøpt disse separat.

Når du blir mamma kan du fortsette med de gode vanene med Nycoplus Mamma. Dette kosttilskuddet er tilpasset for å sikre kroppens daglige behov for omega-3, vitaminer og mineraler for nybakte mødre og ammende.

 

Foto: Shutterstock

NO-NYPL-2300004

Publisert februar 24, 2023

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *