Dette er vitaminløsningen for gravide som opplever kvalme

Gravid kvinne holder en hånd på magen sin og drikker et glass juice
For mange er Nycoplus Gravid førstevalget for dem som venter barn, men hvis man sliter med kvalme kan man ønske seg mindre tabletter som er enkle å få ned. Sjekk hvordan du selv kan sette sammen en kombinasjon av nyttige kosttilskudd for gravide.

Det er mye å tenke på under en graviditet. Å sikre at man får i seg de viktigste næringsstoffene underveis bør ikke være en bekymring, og det var grunnen til at Nycoplus Gravid ble spesialutviklet for dem som venter barn.

 

Kosttilskuddet er satt sammen av tabletter og kapsler som skal inntas daglig. Siden tabletten skal være komplett og derfor romme mer enn mange andre vitamintabletter, er den også noe større. Og akkurat det kan være en utfordring for dem som sliter med kvalme og kanskje knapt orker tanken på mat.

 

Les også: Trenger jeg kosttilskudd under graviditeten?

 

Det finnes heldigvis en alternativ måte å løse denne utfordringen på. Det er nemlig fullt mulig å sette sammen sin egen daglige pakke som dekker kroppens behov – det gjør du ved å sette sammen disse tre produktene:

Nycoplus Multi inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler, og kjøpes på apotek.

1 . Nycoplus Multi

Som gravid har man de samme behovene som en vanlig voksen person, samt økt behov for noen enkelte vitaminer og mineraler – blant annet folat de 12 første ukene, og jod. Dersom man har særskilte behov utover dette finner man ut av det i samråd med helsepersonell.

 

Nycoplus Multi inneholder 13 vitaminer og 9 mineraler, og er et godt valg for å sikre kroppens daglige inntak av viktige næringsstoffer. Det er fritt for gelatin, gluten, laktose og sitrus, og er også velegnet for vegetarianere.

Et utvalgt av omega-3 tilskudd
Det finnes et utvalg av Nycoplus Omega-3 i ulike styrker. Det finnes også et vegetabisk produkt tilpasset veganere. Alle disse kjøpes på apotek.
  1. Nycoplus Omega-3

Omega-3-fettsyrer som inneholder DHA* bidrar til normal utvikling av synet og hjernen hos foster. Derfor bør omega-3 være en del av kostholdet når man venter barn. Om man har fiskeallergi eller av andre grunner velger bort fisk fra kostholdet, kan Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 være et godt alternativ da disse utvinnes fra alger.

Calcium produkter
Spør på apotek for å finne det kalsiumproduktet som passer best for dine behov.
  1. Nycoplus Calcium

Kalsium er et mineral som ikke inngår i Nycoplus Multi, derfor må du ha et eget tilskudd for å dekke dette behovet. Det anbefales at gravide får i seg 900 mg kalsium per dag, som er 100 mg mer enn når du ikke er gravid1. Kalsium trengs blant annet for utvikling og vedlikehold av skjelett og tenner.

 

*Nyttevirkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA

 

 

Foto: Shutterstock

Kilder: Helsenorge: Mat og drikke når du er gravid

NO/NYP/0320/0040

Publisert april 29, 2020

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *