Klarer seg ikke uten salt lakris

Kosthold/ernæring | 6. juni 2014

Artist og skuespiller Lisa Stokke spiser fem om dagen og elsker å lage sunn mat – men klarer ikke å leve uten salt lakris. 

Foto: Erik Asla

Vi i Vitamineksperten.no tok en prat med sympatiske Lisa Stokke (39) om egen livsstil. Her er svarene vi fikk.

– Forsøker du å leve sunt? Hvordan?

– Jeg har en jobb som gir meg mye glede, og jeg elsker å være sammen med familie og venner, å le mye, spise fersk god mat og å holde meg aktiv i både hode og kropp.

– Hvordan holder du deg frisk og i form?

– Jeg har en uforutsigbar jobb, så etter å ha hatet å jogge i flere år, prøver jeg nå å jogge ute to ganger i uken som jeg nå har begynt å faktisk like, og når jeg kan, så gjør jeg innendørs fjellklatring. Viss jeg hadde hatt forutsigbarhet skulle jeg gjerne ha danset mere eller gjort pilates med bruk av maskiner. !

– Hvilken fysisk aktivitet skulle du gjerne ha prøvd?

– Jeg skulle gjerne hatt anledning til å ri hest, og gjort mere vannsport som wakeboard eller vintersporter som slalom/kunstløp skøyting.

– Hvem er den sunneste personen du vet om?

– Olaf Tufte er nok den sunneste personen jeg noensinne har møtt. Også Narve Læret. Men alle i profesionell sport må være det for å yte som de gjør. Det må også skuespillere som skal holde seg friske til filming eller å stå på en scene åtte ganger i uken, Hvis ikke blir man syk eller skadet.

Liker du å lage sunn mat? Hva? 

– Jeg elsker å lage sunn mat. Men sunn mat betyr forskjellige ting avhengig av hva som er viktig for deg innen helse. Sunn mat for meg betyr ferske råvarer, og å lage så mye som mulig fra bunnen av. Jeg kjøper alltid økologisk så lenge det finnes, lokale råvarer, rent smør, helmelk og så videre.

Hva er favorittretten din?

– Reinskav!

– Hvilke usunne godsaker klarer du deg ikke uten?

– Jeg spiser veldig lite som ikke er sunt, og jeg har aldri vært glad i kaker eller søtsaker. Men jeg elsker salt lakris! Så hvis jeg skal unngå å være sunn, så er jeg usunn med godteri!

Og jeg er glad i vin, øl eller en cocktail i ny og ne, men jeg er ikke glad i mye alkohol. Og jeg drikker sjelden.

– Tar du kosttilskudd? Hvorfor?

– Jeg tar tran, probiotika, C-, D- og B-vitaminer og jern. Jeg bruker også homeopati for min pollenallergi og hvis jeg blir syk.

– Spiser du fem om dagen? Hva?

– Jeg spiser frukt og grønnsaker hele dagen, og det varierer fra dag til dag.

– Hvilken grønnsak/frukt er du?

– Jeg er en saftig, sprø og søt vannmelon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *