Kan du spare opp til god benhelse?

Vitaminer/mineraler | 4. desember 2015

Det er mange faktorer som påvirker benhelsen. Blant annet fysisk aktivitet, genetikk og næringsstoffer som protein, sink, fosfor, mangan, magnesium, kalsium, vitamin D og ikke minst vitamin K.


Vitamin K og benhelse

Vitamin K har en rekke funksjoner i kroppen.Den mest kjente funksjonen er blodlevring (koagulering), men det er også nå godt dokumentert at vitamin K er viktig for benhelsen.

En intervensjonsstudie fant positiv effekt på vitamin K₂ inntak og aldersrelatert reduksjon i benmineraltetthet og -innhold i lumbosacral-regionen, lårbenet samt benstyrke og høydereduksjon i ryggsøylen. I Hordalandstudien var det en sammenheng mellom inntak av vitamin K og risiko for hoftebrudd.

Absorpsjonen av vitamin K er relativt lav, og i motsetning til andre fettløselige vitaminer er lagret lite og omsetningen rask. Det er derfor viktig med regelmessig tilførsel.

Hvis du er opptatt av å ha en god benhelse og å vedlikeholde skjelettet, så kan Nycoplus K₂-vitamin være noe for deg.

Nycoplus K2 Vitamin
Nycoplus K2 Vitamin

6 responses to “Kan du spare opp til god benhelse?

    1. Hei, I motsetning til de andre fettløselige vitaminene er K-vitamin (både K1 og K2) ikke farlig i store doser, og i de nordiske næringsstoffanbefalingene er det ikke satt noen øvre anbefalte grense for daglig inntak. Den eneste varianten som er forbundet med leverskade er en form som heter menadion som har vært brukt i høye doser som legemiddel i enkelte land. Det er ikke lovlig å bruke denne i kosttilskudd i Norge. Du kan derfor trykt fortsette å spise både gammalost og eventuelt ta tilskudd av vitamin K2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *