– Jeg må ha gulrøtter hver dag

Kosthold/ernæring | 8. august 2014

Forbrukerøkonom i DNB og programleder i “Luksusfellen” på TV3, Silje Sandmæl, er glad for at barna ofte bytter ut lørdagsgodteriet med grønnsaker og frukt. 

Vi i Vitamineksperten.no tok en prat med sympatiske Silje Sandmæl, for å høre om hennes forhold til kosthold, helse og livsstil. Her er svarene vi fikk.

– Forsøker du å leve sunt? Hvordan? 

– Jeg er opptatt av at hele familien skal spise sunt. Så hver uke setter vi opp en matplan for hele uken sammen, slik at vi får spist variert og sunt. Er vi småsultne finnes det oppskårede gulrøtter i kjøleskapet og et fruktfat alltid stående.

– Hvordan holder du deg frisk og i form?

– Jeg setter meg sjelden ned og blir der. Med tre barn, fulltidsjobb som forbrukerøkonom i DNB og programleder i Luksusfellen, er det nok å henge fingrene i. Men jeg er opptatt av egentid også. Å ta en løpetur i skogen gir meg masse energi.

– Jeg har vært aktiv håndballspiller hele livet, men den siste sesongen jeg spilte før jeg ble gravid pådro jeg meg tre brudd. Kroppen sier kanskje fra at jeg burde roe meg ned, men vi får se om håndballen støver ned eller ikke.

– Hvilken fysisk aktivitet skulle du gjerne ha prøvd?

– Jeg skulle gjerne forsøkt å padle kajakk. Tenker det er god trening, men mest fordi det ser så fredfullt ut.

– Hvem er den sunneste personen du vet om?

– Det er mange budskap der ute om hvordan leve sunt, men jeg tenker at alle er forskjellige, og man må gjøre det som passer en selv. Jeg har aldri slengt meg på en slankebølge eller tenkt så mye på hva jeg spiser. Det kommer nok av at jeg er oppvokst i et sunt hjem.

– Moren min er veldig flink til å lage mat, har aldri tenkt på at maten hun lager er sunn, men at den er god. Dette er noe jeg prøver å videreføre til mine barn. Eksempelvis bytter barna mine gjerne ut lørdagsgodteriet med et fruktfat. Ikke fordi jeg sier det, men fordi de synes selv at det er bedre.

– Det finnes jo egentlig ikke noe som er bedre enn oppskåret fersk frukt.

– Liker du å lage sunn mat? Hva?

– Jeg elsker å lage mat. Jeg kunne sikkert laget maten sunnere mat ved for eksempel å bruke lettprodukter, men det finnes lite lettprodukter i mitt kjøleskap. Jeg er opptatt av at kostholdet skal være variert og ha god smak. På matplanen vår finner du alltid fisk, kjøtt og kylling med mye grønnsaker i alle mulig farger og former kokt, stekt, glasert, purè og så videre.

– Hva er favorittretten din?

– Det er nok en god viltmiddag med en smaksfull rødvin.

– Hvilke sunne godsaker klarer du deg ikke uten?

– Jeg må ha en gulrot om dagen. Da jeg var liten fikk jeg alltid med meg en gulrot i matpakken og siden jeg i tillegg har overbitt ble jeg ofte kalt kaninen.

Tar du kosttilskudd? Hvorfor?

– Jeg tar tran og B-vitaminer. Tenker det er bra for immunforsvaret, hud og hår.

– Spiser du fem om dagen? Hva?

– Det er nok mer enn fem om dagen. Starter med en gulrot på vei til jobb, salat til lunsj gjerne med tomat, avocado, to grønnsaker til middag, gjerne en rotgrønnsak sammen med brokkoli, erter eller gulrøtter, kveldskos er gjerne mango.

– Hvilken grønnsak/frukt er du?

Gulrot

Foto: TV3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *