Jeg elsker pølser

Kosthold/ernæring | 4. juli 2014

Programleder, skuespiller og artist Asgeir Borgemoen er veldig glad i å lage mat, og gjennom maten får han i seg minst fem om dagen. ”Sjefen over alle sjefer” klarer seg ikke uten pølser, og han lager til og med pølsene sine selv en gang i blant.

Foto: TV 3.

Vi tok en prat med Asgeir Borgemoen (42) om egen livsstil. Her er svarene vi fikk:

– Forsøker du å leve sunt? Hvordan? 

– Jeg forsøker, og da legger jeg vekt på «forsøker», vel å leve sunt jeg som de aller fleste. Om jeg lykkes med det, er en annen sak. Jeg er veldig glad i å lage mat, og gjennom den tror jeg at jeg tidvis lykkes med et sunt og næringsrik kosthold. Ellers er jeg opptatt av å leve et sunt mentalt liv, selv om det kanskje er litt på siden her.

– Hvordan holder du deg frisk og i form?

– Jeg har en fortid som gjøgler og friteatermann med hovedvekt på sirkuskunster. Det har ført til at jeg har en del skader og slitasje i kroppen, som dessverre gjør dørstokkmila ekstra lang til tider når motivasjonen er stor nok. Jeg ønsker å drive med fysisk aktivitet. Nå har jeg en spinningsykkel stående i stua som er fin å bruke mens jeg ser på nyhetene på tv.

– Hvilken fysisk aktivitet skulle du gjerne ha prøvd?

– Jeg skulle gjerne ha prøvd kiting – helst på snø.

– Hvem er den sunneste personen du vet om?

– Min tidligere kjæreste er en av de sunneste personene jeg vet om. Der går det i trening to ganger i døgnet og riktig kosthold – hver dag, året rundt. Min far er en annen god kandidat. Han er en senesterk maskin som har jobbet hardt fysisk hele livet og gjør det fortsatt. Han er over 60 år, og knuser ungdommer i fjellet og i annet fysisk arbeid. Det er fascinerende å se på.

– Liker du å lage sunn mat? 

– Jeg er i hvert fall veldig glad i å lage mat, og for å lage god mat må man ha gode råvarer. Smak sitter i forskjellige grønnsaker og vekster, men også i fett. Likevel behøver ikke det å bety at jeg går bananas med fet mat.

FRISK OG BLID: - Jeg tok noe kosttilskudd for flere år siden, da jeg slet en del med senebetennelse i armene og anklene. Det hjalp overaskende bra.
FRISK OG BLID: – Jeg tok noe kosttilskudd for flere år siden, da jeg slet en del med senebetennelse i armene og anklene. Det hjalp overaskende bra, forteller Asgeir til Vitamineksperten.no.

– Hva er favorittretten din?

– Favorittretten er kyllingfilet med stekt sopp, søtpotetmos og appelsinsaus.

– Hvilke usunne godsaker klarer du deg ikke uten?

– Pølser! Pølser er helt fantastisk godt, men det betyr ikke at jeg spiser det hver dag. Jeg lager pølser selv til tider, og de behøver ikke å være veldig usunne. Det kommer an på andelen fett jeg tilfører kjøttdeigen jeg lager pølsene av. Men en «Brauhausmeter» (én meter lang pølse) servert på vertshuset ved Nürburgring i Bayern overgår det fleste godsaker.

– Tar du kosttilskudd? 

– Jeg tok noe kosttilskudd for flere år siden, da jeg slet en del med senebetennelse i armene og anklene. Det hjalp overaskende bra.

– Spiser du fem om dagen? 

– Jeg regner ikke på hvor mange forskjellige jeg tar om dagen, men slik jeg lager mat skulle jeg mene det er flere enn fem.

– Hvilken grønnsak/frukt er du?

– Jeg er helt klart en mutert potet. Kan brukes til absolutt alt, men likevel både litt søt, salt og syrlig.

 

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *