– Jeg elsker å være aktiv

Kosthold/ernæring | 30. mai 2014

Cecilie Lynum fra «Luksusfellen» på TV 3 elsker sunn mat og en aktiv livsstil. Men hun sparer heller ikke på kosen, og skeier gjerne ut med både kebab, pølse og hamburger. 

Vi i Vitamineksperten.no tok en prat med programleder Cecilie Lynum i ”Luksusfellen” på TV 3. Her er svarene vi fikk.

– Forsøker du å leve sunt? Hvordan?

– Ja, jeg lever stort sett sunt, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på i hverdagen. Noen dager er jeg mer sunn enn andre. Jeg blir ganske oppgitt over alt vi bombarderes med av utseendefokuserte kosthold og treningstips.

– Hvordan holder du deg frisk og i form?

– Jeg er stort sett alltid i aktivitet. Jeg er glad i friluftsliv, og elsker å danse klassisk ballett. Om vinteren går jeg på langrenn så lenge det finnes snøflekker igjen, står på alpint eller spiller bandy på skøyter. For meg er bevegelse, frisk luft og nok søvn essensen i en sunn og glad hverdag.

– Hvilken fysisk aktivitet skulle du gjerne ha prøvd?

– Jeg har tidligere vært aktiv idrettsutøver, og har mellomfag i idrett. Der var vi blant annet innom orientering, noe jeg ser på som en smart og super idrett. Jeg skulle gjerne ha startet på orientering om tiden strakk til. Generelt er jeg lett å glede, og syntes all sport er moro så lenge det ikke handler om styrkeløft eller jogging.

– Hvem er den sunneste personen du vet om?

– Min mor og min venninne Trine Rokne.

– Liker du å lage sunn mat? Hva?

– Jada, jeg liker å lage sunn mat også. Det går mye i fersk fisk i løpet av uken. Jeg lager stort sett mat fra bunnen av, og syntes helt klart det smaker best med ferske produkter. Noe av den beste shoppingen jeg gjør i utlandet er å oppsøke mathaller og spesialforretninger.

– Hva er favorittretten din?

– Jeg er veldig glad i mat generelt, det er livets krydder og det er vanskelig å navngi en klar favoritt. Stor stas er det å spise skalldyr og tapas. Henriette Schønberg Erkens kokebok, en skatt jeg arvet etter farmor, er en deilig motvekt til rawfood, og organiske smoothies som skal være så forferdelig sunt uten at det smaker noe særlig godt.

– Hvilke usunne godsaker klarer du deg ikke uten?

– Jeg har vel en ganske sterk dragning mot fete sauser, dressinger, dipper, smør, rømme, majones og kremete supper. Ellers drikker jeg gjerne i overkant mye melk…over en liter for dagen. Knasker alt for mye nøtter, og tar gjerne en kebab eller burger med absolutt alt på. En  hot dog på Statoil er heller ikke å forakte.

– Tar du kosttilskudd? 

– Nei, jeg er frisk og rask og ser ingen grunn til å ta noe ekstra tilskudd. Kosttilskuddsbransjen har en fascinerende påvirkningskraft, og nordmenn handler kosttilskudd i alle varianter for over to milliarder kroner årlig. Til tross for et normalt sunt kosthold, og ernæringsspesialistenes anbefalinger, ser det ut til at mange likevel tenker at det er bedre å være på den sikre siden. Sånn sett har markedsføringen vært suksessfull.

– Spiser du fem om dagen? Hva?

– Ja, og sikkert flere enn fem også. Vi har en fantastisk kantine på jobben, som lager de mest velsmakende og sunne rettene du kan tenke deg. Får gjerne oppskriften og forsøker å lage det hjemme etterpå. Er blitt veldig glad i bønner, linser og kikerter i alle varianter.

Hvilken grønnsak/frukt er du?

– Ha ha…spurte min sønn her nå, og han svarte mango….du er søt og myk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *