Hvorfor handle gravid- og barneprodukter på apoteket?

Gravid/barn | 14. mai 2015

For barn og gravide er det ekstra viktig å få i seg næringsstoffer som vitaminer og mineraler, og mange fristes til å kjøpe kosttilskudd på internett for å dekke dette behovet. Har du tenkt på tryggheten ved å handle kosttilskudd på apoteket?

Å få i seg nok vitaminer og mineraler er viktig hele livet, men i enkelte perioder er det ekstra viktig – som når man er gravid og når man er barn. Både barn og gravide trenger et balansert kosthold med tilstrekkelig tilførsel av energi og alle de essensielle næringsstoffene.

Helsedirektoratet trekker frem D-vitamin, folat, jern, kalsium og omega-3 som ekstra viktige næringsstoffer for gravide. Undersøkelser utført av Folkehelseinstituttet viser også at gravide nordmenn ikke får i seg nok av mineralet jod.

Anbefaler tilskudd

Helsedirektoratet anbefaler kvinner å ta tilskudd av folat når man planlegger å bli gravid og de tre første månedene av svangerskapet.

Helsedirektoratet skriver også på sine nettsider at tilskudd av jern kan være nødvendig i svangerskapet, samt kalsiumtilskudd for gravide som ikke inntar meieriprodukter. De anbefaler også at alle spedbarn bør få daglig tilskudd av D-vitamin fra de er fire uker gamle, samt at alle mennesker tar 5 ml tran om dagen for å sørge for inntaket av omega-3 og D-vitamin.

TRYGT PÅ APOTEKET: Å handle kosttilskudd på apoteket, er trygt for forbrukerne grunnet høye krav til kvalitet og dokumentasjon. I tillegg får du veiledning til riktig bruk av produktene.
TRYGT PÅ APOTEKET: Å handle kosttilskudd på apoteket, er trygt for forbrukerne grunnet høye krav til kvalitet og dokumentasjon. I tillegg får du veiledning til riktig bruk av produktene.

Råd til deg som skal kjøpe kosttilskudd

Mange kjøper kosttilskudd i dagligvarehandelen, og stadig flere lar seg friste til å kjøpe disse tilskuddene på internett. Å kjøpe kosttilskudd på nett kan være å gamble med helsen. Mattilsynet anbefaler alle å være svært kritisk til kjøp av kosttilskudd eller helsekost på nett, og deres råd er blant annet å se opp for falske utsagn og spørre legen eller annet helsepersonell om hjelp for å skille mellom seriøs og useriøs informasjon.

Her kan du lese alle rådene om hvordan du blir en smart kosttilskuddkjøper.

Trygg handel på apoteket

Takedas kosttilskudd finner du under navnet Nycoplus. De selges eksklusivt på apotek grunnet gjensidig høye krav til kvalitet og dokumentasjon i alle ledd frem til de er på plass i apotekhyllene.

Takeda følger gjeldende regelverk for maksimaldoser av vitaminer og mineraler i kosttilskudd, og på apoteket kan du også få veiledning om riktig bruk av kosttilskudd. Dessuten har Takeda kunnskapsrike produktsjefer som bidrar til at apoteket kjenner sortimentet og fagområdet kosttilskudd, slik at de kan gi videre veiledning til deg som kunde.

Firmaet har også en klinisk ernæringsfysiolog som alltid følger de siste norske ernæringsanbefalingene, slik at de apotekansatte er trygge på produktene og kan veilede til riktig bruk.

Nycoplus-produktene finner du over hele landet, i Apotek 1, Vitusapotek og Boots Apotek.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *