Holder seg frisk med yoga og fisk

Diverse, Kosthold/ernæring | 2. oktober 2015

Vibeke Klemetsen klarer seg helt uten søtsaker i hverdagen, lager hjemmepresset juice nesten hver dag – og holder kroppen i form med ashtangayoga. 

Vi tok kontakt med Vibeke Klemetsen for å høre om hennes forhold til kosthold, helse og livsstil. Her er svarene vi fikk.

Forsøker du å leve sunt? 

– Ja, jeg prøver så langt det lar seg gjøre å leve sunt, men jeg er også opptatt av å skape en balanse. Man må innimellom unne seg ting og ikke la tanken om bare å spise sunt ta helt overhånd.

– Jeg spiser veldig sunt i hverdagen, har helt sluttet å spise sukker og spiser minimalt med kjøtt. I tillegg juicer jeg flere ganger i uka, sper på med supermat og lager mat med kjærlighet.

Hvordan holder du deg frisk og i form? 

– Jeg holder meg frisk ved å spise næringsrik og sunn mat, og så holder jeg meg i form ved å gjøre ashtangayoga 4-6 ganger i uka.

Hvilken fysisk aktivitet skulle du gjerne ha prøvd? 

– Jeg har prøvd det meste jeg har hatt lyst til å prøve og kaster meg som regel på alle fysiske utfordringene jeg får, men jeg skulle veldig gjerne bølgesurfet mye mer enn det jeg får muligheten til.

Hvem er den sunneste personen du vet om? 

– Det må være venninnen min, Stine. Hun er ernæringsfysiolog, og yogi – og veldig opptatt av sunn mat. Jeg blir veldig inspirert av henne.

Liker du å lage sunn mat?

– Ja, jeg liker aller best å lage sunn mat, og favorittene er sunn grøt og fisk.

Hva er favorittretten din? 

– Det er faktisk pinnekjøtt, selv om jeg spiser minimalt med kjøtt, men et måltid på Krishna Cuisine står også veldig høyt på lista.

Hvilke usunne godsaker klarer du deg ikke uten? 

– I utgangspunktet har jeg alltid vært utrolig glad i smågodt, jeg elsker det, he he, men nå har jeg sluttet å spise sukker, så smågodt er strøket av lista.

Tar du kosttilskudd? 

– Jeg tar i utgangspunktet ikke så mye kosttilskudd siden jeg får i meg det meste gjennom frukt, grønnsaker og supermat, men innimellom tar jeg b-stress, magnesium og et multivitamin når jeg føler jeg må booste litt.

Spiser du fem om dagen?

– Tja, kanskje ikke hver dag, men jeg prøver. Når jeg lager juice får jeg nok i meg fem om dagen og kanskje mer enn det, men jeg prøver å spise noe frukt og grønnsaker ved siden av også.

Hvilken grønnsak eller frukt er du? 

– Hmmm, det er et morsomt spørsmål. En mango kanskje!

Foto: Synøve Dreyer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *