Hjemmelaget byggrynsgrøt

Uncategorized | 4. august 2014

Byggrynsgrøten er like gammel som Norge selv, hvis ikke eldre. Bygggrynsgrøten var fast hverdagskost flere ganger om dagen. Her har vi laget en god gammel variant.

Dette trenger du til seks porsjoner:

  • 3 dl byggryn
  • 7 ½ dl vann
  • 1 ½ l helmelk eller lettmelk
  • ¾ ts salt
  • 3 dl lettkokt havregryn
  • 1 ½ ts malt kanel
  • 3 ss honning (kan sløyfes)
  • 3 ss bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte. La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.

(Vannet som byggrynene har blitt blødtlagt i skal ikke benyttes videre)

Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterlige tre minutter.

Smak til grøten med salt. Honning og kanel kan en tilsette i grøten eller la dem som skal spise grøt velge mengde selv.

Servèr kald melk eller yoghurt til. Litt syltetøy eller rørte bær smaker også godt til denne grøten.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no

 NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *