Hjemme-yoga – en genial idé!

Uncategorized | 9. mai 2016

Å trene hjemme foran TVen er ikke noe nytt. «Trim for eldre» på NRK, treningsvideoer med Jane Fonda og pilates-DVDer er noe mange har kjennskap til. Med internett har mulighetene for ulike typer hjemmetrening økt betraktelig.

Hjemmetrening i stua er gratis og lett tilgjengelig, og for de fleste er det nyttig å ha en instruktør på skjermen man kan følge. Selv om muligheten til trening foran en skjerm har eksistert i noen tiår allerede, er det først i det siste at jeg selv har blitt hektet på YouTube-yoga.

For meg var det tiden det tar å komme seg til og fra et treningssenter eller yogasted, og ikke minst de ofte upassende tidspunktene med yogaklasser, som var avgjørende for å forsøke dette.

Yoga-videoer. Søker man på «yoga» på YouTube finner man tusenvis av gratis yoga-videoer og noe for enhver smak: Beginner, advanced, bed time, morning, energizing, relaxing, strength og ikke minst yoga-serier. Etter et tips fra en kollega forsøkte jeg «30 days yoga with Adriene», en hyggelig amerikansk dame som motiverer og forklarer på en uhøytidelig og morsom måte.

Det geniale med denne serien er at det er litt variasjon hver dag og at hver sesjon ikke er så lang. Den varierer mellom 15 og 30 minutter, noe som gjør at i alle fall jeg tenker at dette kan jeg greie hver dag! Litt trening daglig er tross alt bedre enn mye svært sjelden…

Bra trening. Generelt er yoga svært bra trening både med tanke på balanse og styrke i tillegg til å være billig. Alt man trenger er en yogamatte og komfortable klær. Driver man med yoga hjemme i stua kan det til og med være en gammel hullete t-skjorte og pysjbukser.

En annen fordel med at ingen ser deg, er at du kanskje tør å forsøke en del stillinger som du ellers ville ha kviet deg for å prøve i et rom sammen med mange andre. Mye av poenget med yoga er også mental trening. Man skal være til stede, fokusere på pusten og prøve å legge alle andre tanker vekk.

Jeg tror at hvis flere gjorde litt yoga hver dag, ville mange flere ha det bedre både psykisk og fysisk, ikke minst ville det nok vært færre ryggplager i befolkingen. Det skal ikke så mye til. Ta utfordringen om å teste ut hjemmeyoga du også!

Min eneste utfordring er at bikkja er litt i veien. Jeg tror han synes det er spennende at noen andre endelig har begynt med det han holder på med hver morgen og opptil flere ganger om dagen.

Hilsen Åse.

Foto: Privat/YouTube.

 

 

Yogidog
EN HUND ETTER YOGA: Posisjon «nedover-hund» en tidlig morgen.

 

NO/NYP/0417/0049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *