Her er min halloween

Diverse | 30. oktober 2014

For en som elsker spøkelseshistorier og utkledningsfester, er Halloween et av årets høydepunkter. Det å kunne kombinere noe morsomt, sunt, godt og ikke minst sosialt, er heller ikke å forakte.

Selv om mange forbinder Halloween med godterier, er hovedingrediensen min den 31. oktober gresskar. I år har jeg brukt over et halvt år på planleggingen.

Selv om jeg er glad i sunn mat og prøver å få i meg de fem anbefalte porsjonene med frukt og grønt daglig, er jeg absolutt ingen gartner. At den første sesongen med hjemmedyrkede gresskar skulle blir så moro hadde jeg aldri trodd.

Halloween 2

Jeg begynte med å sette noen gresskarfrø til spiring tidlig i vår. Fire av disse satt jeg så ut i hagen i pallekarmer fylt med plantejord.

Jeg må innrømme at jeg ble både litt stolt og sentimental av å se disse fantastiske plantene vokste og spre seg utover kassene og plenen i løpet av sommeren. Da de søte blomstene etter hvert ble til grønne små gresskar som, akkurat i tide for Halloween, rakk å bli enorme og orange, var det bare å finne frem skjæreutstyret, min favoritt suppeoppskrift og invitere til middag.

Halloween 3

Om du ikke har dyrket ditt eget gresskar, har det blitt lett å få tak i gresskar i butikken også. Selv om du må sette av litt tid, er det absolutt verdt det, både for helsen og hyggens (eller uhyggens) skyld.

Her er min favoritt gresskar-oppskrift:

Dette trenger du:

 • Ca 1 kg gresskarkjøtt
 • 1 ss rapsolje
 • 1 hakket løk
 • 1 hakket hvitløksbåt
 • 9 dl grønnsaksbuljong
 • ½ ts ingefær
 • 1 ss sitronjuice
 • 2 laurbærblad
 • Salt og pepper

Pynt:

 • Klippet gressløk
 • 4-6 ss
 • lettrømme

Fremgangsmåte:

 1. Åpne gresskaret og fjern frøene. Skjær gresskarkjøttet i terninger.
 2. Varm oljen i en stor kaserolle og stek løk og hvitløk lett til det blir gyllent.
 3. Tilsett gresskar, rør og stek sammen et par minutter.
 4. Tilsett grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett ingefær, sitronjuice og laurbærblad. Dekk til og kok i ca 20 minutter til gresskaret er mykt.
 5. Fjern laurbærblad og kjør suppen i en food prosessor eller bruk håndmikser for å få den jevn.
 6. Tilsett melk og varm opp forsiktig. Smak til med salt og pepper. Server med en kladd lettrømme og biter av gressløk.

Halloween 4

Hilsen Åse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *