Fluortabletter kan forebygge hull i tennene

Puss, puss, så får du en suss, sang Trond Viggo og Flode i barnas beste sendetid på åttitallet. Og det gjorde han med rette. Det er viktig at barn får inn gode tannpleierutiner så tidlig som mulig, helst allerede når første melketann titter frem.

Det er nettopp vanene en får som barn, som en kommer til å ta med seg videre i livet. Barn skal ikke ha for mye fluortannkrem, så et godt tips er å bruke lite tannkrem og heller avslutte tannpussen med en fluortablett. Helsedirektoratet anbefaler særlig barn med økt risiko for karies å ta fluor i tillegg til å bruke tannkrem.

En hyggelig rutine
Fluortablettenes gode smaker skal hjelpe til med å gjøre det daglige tannstellet til en hyggelig rutine. Barnet kan for eksempel få fluortabletten som en premie etter tannpussen. Hvis det er 0,5 mg fluor i, kan barnet få én tablett om dagen. Tar barnet en med 0,25 mg og er over tre år, kan de få to tabletter om dagen – både morgen og kveld.

Smaker godt
Fluortabletter er en enkel, men viktig del av barnas tannstell. Med flere gode og spennende smaker tilgjengelig, burde det heller ikke være vanskelig å få barnet til å ta dem da de selv kan få velge sin smaksfavoritt. Nycodent Fluorix kommer nemlig i fire smaker; appelsin, solbær, cola og jordbær.

 

Fluorix jordbær
Fluorix cola
Fluorix appelsin
Fluorix solbær

 

 

 

 

 

 

Fluortablettene gjør tannemaljen hardere og mer motstandsdyktig mot syreangrep, samtidig som fluoren i tablettene også fremmer gjenoppbyggingen av tannemaljen.

Husk at eldre barn kan bruke et mildt munnskyllevann, men munnskyllevannene som har høyere konsentrasjon av fluor eller sterkere smak er forbeholdt voksne og barn over tolv år.

Nye smaker
Høsten 2019 ble to nye smaker av Nycodent Fluorix lansert – appelsin og solbær, begge med 0,5 mg fluor. I tillegg vil den populære colasmaken med 0,5 mg fluor og jordbærsmak med 0,25 mg fluor fortsatt være tilgjengelige. Ønsker du fluortabletter med D-vitamin er det nyeste produktet i serien, Nycodent Fluorid + med 10 µg D3-vitamin, som kommer med frisk og god eplesmak.

Referanser: tannlegetidende.no, nhi.no, snl.no, odont.uio.no, tannpleier.no
NO/NYP/1219/0164/13231

Publisert februar 4, 2020

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *