Kristina Haugen Kesper har med seg mange års erfaring som ernæringsrådgiver hos en av Norges største matprodusenter og som klinisk ernæringsfysiolog hos et av Norges ledende private helseforetak. Hennes rolle som fagsjef for Nycoplus vil blant annet inkludere produktutvikling, formidling og opplæring av helsepersonell.
– Som klinisk ernæringsfysiolog ønsker jeg at vi skal få mest mulig næring fra maten vi spiser. Men selv om vi i Norge har mye kunnskap om hva vi bør spise, går tendensene i feil retning.
Den nasjonale kostholdsundersøkelsen Norkost 4 viser blant annet at mindre enn en av tre spiser i tråd med Helsedirektoratets kostråd om mengde fullkorn, frukt, bær, grønnsaker og fisk. Bare 14 prosent får i seg minst fem porsjoner frukt, grønt og bær om dagen. Under 20 % får i seg anbefalt fullkornsmengde. Dette gir henne ekstra motivasjon til å jobbe for en bevisstgjøring rundt små, bærekraftige grep i hverdagen som kan føre til bedre helse.
– Det er mye å hente på det vi får i oss. Nå ser jeg frem til å fordype meg i hele spekteret av vitaminer, mineraler og omega-3 – bestanddeler som alle er essensielle for kroppen.
Vi er utrolig glade for å ha Kristina med på laget. Hennes kompetanse og høye faglige nivå passer veldig godt inn hos Nycoplus, og vi er sikre på at hun vil styrke vårt team ytterligere og bidra til at vi fortsatt leverer gode løsninger og produkter til våre kunder.
ID: NO-NYPL-2500014