Trenger du tilskudd av kalsium om drikker mye kaffe latte?

Kosthold/ernæring, Produkter, Vitaminer/mineraler | 3. desember 2015

Drikker du tilstrekkelig mange kopper hver dag, kan det være at du får i deg nok kalsium. Du bør imidlertid ha i deg minst en halv liter melk om dagen – og helst enda litt til.

Hvilke aldersgrupper har behov for kalsium?
Mange tror at kun barn og unge trenger kalsium for å bygge opp skjelett og tenner, men slik er det ikke. Allerede fra 30-årsalderen begynner faktisk benmassen din små smått å reduseres, og som voksen trenger du kalsium for å vedlikeholde skjelettet.

Kilder til kalsium
I tillegg til å drikke en halv liter melk daglig, kan du også få i deg den anbefalte dosen på 500 mg kalsium gjennom å spise sardiner, sesamfrø med skall, mandler og brokkoli. Men så er det dessverre slik at med alderen minsker kroppens evne til å ta opp kalsium fra maten. Med andre ord, selv om du er flittig innom kafeen og bestiller både én, to og tre caffè latter om dagen, kan det være en idé å vurdere å ta et tilskudd av kalsium.

Nycoplus Calcium + vitamin K og D
Nycoplus Calcium + vitamin K og D

Viktig for kroppen
Vil du sørge for å få en normal sterk og god benbygning samt sterke tenner også når du blir eldre, kan du få i deg det nødvendige inntaket med kalsium, i tillegg til vitamin K og vitamin D, gjennom å ta en eller to tabletter med Nycoplus Calcium K & D. Samtidig som du da sikrer kroppens daglige inntak av kalsium, bidrar K-vitaminet til at kalsiumet binder seg til skjelettet, mens D-vitaminet sikrer selve opptaket av kalsium. Nycoplus Calcium K & D finner du i apotek-hyllene.

Nycoplus selges kun på apotek

 

 

Bilde: pexels.com

NO/NYP/0217/0019.

4 responses to “Trenger du tilskudd av kalsium om drikker mye kaffe latte?

    1. Hei, Nycoplus Calcigran Forte er en tyggetablett som inneholder 500 mg med kalsium og 10 mcg D-vitamin. Her anbefales det 2 tabletter daglig slik at total mengde blir 1000 mg kalsium og 20 mcg D-vitamin. Når det kommer til Nycoplus Calcium + vitamin D er det en svelgetablett. Her er det for øyeblikket to versjoner på markedet, da det har vært en endring i kosttilskuddsforskriften. Den varianten som vil eksistere framover inneholder 500 mg med kalsium og 15 mcg D-vitamin, og det anbefales 1 tablett daglig. I den versjonen som nå fases ut, men som det fortsatt fins noen av på markedet, er det 500 mg kalsium og 7,5 mcg D-vitamin per tablett. Her anbefales det 2 tabletter daglig slik at daglig dose blir 1000 mg kalsium og 15 mcg D-vitamin. Konklusjonen er derfor at disse produktene ikke erstatter hverandre da det er forskjellig mengde D-vitamin og kalsium etter hvilket produkt du velger. Vi kan også kontaktes på infotlf: 800 800 30 eller e-post:infonorge@takeda.com . Håper dette er til hjelp 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *