Dame ligger med hodet over kontorpulten

Har du bruk for D-vitamin hvis du jobber på kontor?

Produkter, Vitaminer/mineraler | 4. desember 2015

Får du for lite sollys vil du få mangel på D-vitaminer.

I Norge, med mørketid i nord, kaldt utevær og generelt få soltimer om vinteren, kan det være vanskelig å få nok sollys til at kroppen klarer å danne tilstrekkelig med D-vitaminer. Dessuten gir ikke vintersolen de rette soltrålende for omdannelse av det livsviktige vitaminet.

Arbeider du i tillegg på kontor eller har annet innendørsarbeide slik at du er lite ute, får du rett og slett ikke nok soleksponering. Da vil behovet for ekstra tilskudd av D-vitamin fort gjøre seg gjeldende for de aller fleste.

Ikke nok i maten
Det generelle inntaket her i landet av D-vitamin er nemlig generelt lavere enn anbefalt. Og det er dessverre også slik at det er få matvarer som inneholder vesentlige mengder med dette viktige vitaminet. Så uansett om kostholdet ditt er aldri så sunt og godt, med masse frukt, grønt og fet fisk, kan et tilskudd være nødvendig.

Hudfargen din og alderen kan også påvirke hvor mye D-vitamin kroppen tar inn. Et forslag til nye anbefalinger lyder således på inntak av 20 mikrogram D-vitamin til alle med mørk hud, til de som er over 75 år og til alle som får lite soleksponering, slik mange i Norge gjør – spesielt om vinteren.

Nycoplus D-vitamin
Nycoplus D-vitamin 20 mcg

Godt for mye
Ved å ta en tablett Nycoplus D-vitamin 20 mcg daglig, får du i deg akkurat den mengden som er anbefalt. Tablettene er små, lette å svelge og fås på apoteket.

Det viktige D-vitaminet har for øvrig mange viktig funksjoner. Det kan styrke immunforsvaret, det er nødvendig for oppbygging og vedlikehold av skjelett og tenner, det bidrar til vedlikehold av normale muskelfunksjoner, det øker opptaket av kalsium og det er viktig for normal celledeling.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *