Har du bruk for D-vitamin hvis du jobber på kontor?

Produkter, Vitaminer/mineraler | 4. desember 2015

Den viktigste kilden til D-vitamin er sollys, men i vårt langstrakte land med få soltimer i vintermånedene kan det være utfordrende å få i seg nok av vitaminet. Og har du en hverdag hvor du er mye innendørs, kan det hende du trenger ekstra tilskudd.

Ikke nok i maten
Det generelle inntaket her i landet av D-vitamin er generelt lavere enn anbefalt. Og det er dessverre også slik at det er få matvarer som inneholder vesentlige mengder med dette viktige vitaminet. Så uansett om kostholdet ditt er aldri så sunt og godt, med masse frukt, grønt og fet fisk, kan et tilskudd være nødvendig.

Hudfargen din og alderen kan også påvirke hvor mye D-vitamin kroppen tar inn. Et forslag til nye anbefalinger lyder således på inntak av 20 mikrogram D-vitamin til alle med mørk hud, til de som er over 75 år og til alle som får lite soleksponering, slik mange i Norge gjør – spesielt om vinteren.

Nycoplus D-vitamin
Nycoplus D-vitamin 20 mcg

Godt for mye
Ved å ta en tablett Nycoplus D-vitamin 20 mcg daglig, får du i deg akkurat den mengden som er anbefalt. Tablettene er små, lette å svelge og fås på apoteket.

Det viktige D-vitaminet har for øvrig mange viktig funksjoner. Det kan styrke immunforsvaret, det er nødvendig for oppbygging og vedlikehold av skjelett og tenner, det bidrar til vedlikehold av normale muskelfunksjoner, det øker opptaket av kalsium og det er viktig for normal celledeling.

NO/NYP/1216/0136

4 responses to “Har du bruk for D-vitamin hvis du jobber på kontor?

 1. Tar tran hele året,. men det blir lite sol.I det siste har jeg hørt om at en skal ta Dvitamin ved lavt stoffskifte, trenger jeg det tar levaksin 🤔😊🍁

  1. Hei,
   Anbefaler at du kontakter behandlende lege i forhold til behov for ekstra d-vitamin ved lavt stoffskifte.
   Vennlig hilsen
   Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *