Hvorfor får vi egentlig halsbrann?

Tenker du at halsbrann er en plage du nærmest har fortjent, at kostholdet ditt har skylden? Fullt så enkelt er det ikke.

De aller fleste av oss kjenner følelsen, sure oppstøt og en brennende følelse i brystet. Når maten går gjennom spiserøret til magen, åpnes lukkemuskelen, for deretter å lukke seg igjen. Når lukkemuskelen ikke fungerer som den skal, kan magesyre strømme opp i spiserøret, og det kalles refluks. Refluks over tid kan skade spiserøret.

 

Du kan bidra på flere måter

Når dette er sagt, er det ikke slik at livsstilen din er uvesentlig når temaet er halsbrann. En del type mat kan trigge syreproblemene, og det er nyttig å finne ut hva som forsterker plagene dine. Noen tips er:

 • Vær forsiktig med noen matvarer (kan være fet mat, sitrusfrukter, chili osv.)
 • La være å spise de siste tre timene før du legger deg
 • Ha et moderat alkoholforbruk
 • Stump røyken
 • Forsøk å stresse ned
 • Unngå overvekt

 

Er halsbrann en plage som bare dukker opp en gang i blant, er det tilstrekkelig med syrenøytraliserende Titralac.

 

Titralac® er et reseptfritt legemiddel som inneholder kalsiumkarbonat. Brukes til voksne over 18 år ved for mye magesyre, magesår, halsbrann og sure oppstøt. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Kilder: https://helsenorge.no/sykdom/mage-og-tarm/halsbrann, https://nhi.no/symptomer/magetarm/syreplager-refluks-veiviser/

NO/PANTO/1117/0018

Publisert juli 14, 2020

7 kommentarer

 1. Jeg får voldsomme smerter øverst i magen ved spiserøret. Må ta sterke smertestillende som igjen gir høye leververdier. Hva kan løse dette da.?

  1. Hei Øyvind. Det er vanskelig for oss å si noe om, så vi anbefaler deg en tur til fastlegen din.

 2. Denne artikkelen burde vært fjernet. Overvekt har ingenting med dette å gjøre og det må bli slutt på bruke det som mulig årsak til alt.

  1. Selvfølgelig kan overvekt ver ein mulig årsak, ved overvekt så er ikkje kroppen der den skal ver på noken måte, som kan gje feile verdier i kroppen og forrsake mykje. Det er også bedre om folk er for redd for overvekt enn for lite, så nesten lika greit at da står om da så ikkje har noke direkte innvirkning.

 3. Altså legen min sier jeg har reflux, men jeg kjenner meg ikke igjen på noe av dette. Jeg har ikke halsbrann, er ikke overvektig er faktisk undervektig går heller ned i vekt jeg og det er ikke noen av problemene. Hadde helico med magesår før. Jeg har vondt under navlen altså ved navle partiet, men det eneste som kan stemme er at det ikke gjør det noe bedre med sterk mat som chill i og det har jeg nevnt til legen. Går på piller som ikke en gang funker. Hvorfor blir jeg fortalt at jeg har noe jeg ikke har når symptomene jeg beskriver ikke er halsbrann osv?

   1. Har ikke hadd sure oppstøt før.Når jeg får det,raper opp vemelig smak, og så kommer en brennende ting som er vondt.Oppstøtet kommer oftere.Har tyggetabletter,går fort over.Har blitt overvektig.Vanskelig å få ned vekta.P.g.a hadd hjerneslag fått,mange tabletter+Smerter i rygg også tabletter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Titralac

350 mg 200 stk

Syrenøytraliserende mot halsbrann

Titralac

350 mg 100 stk

Syrenøytraliserende mot halsbrann