– Hadde godt av en vitamininnsprøytning

Diverse, Kosthold/ernæring | 9. februar 2015

I høst var småbarnsmor Mia Mjaaland (37) deltaker i KK og Nycoplus’ web-tv-serie «En vitamininnsprøytning i hverdagen», og noen måneder etter innspillingen er hun full av lovord om rådene hun fikk i serien.

– Jeg har definitivt fått mer energi og overskudd i hverdagen, og jeg hadde virkelig godt av en vitamininnsprøytning, sier Mia.

I slutten av september utlyste kvinnebladet KK og Nycoplus en konkurranse, der man søkte etter en kvinne i alderen 25 til 40 år til å få en skikkelig vitamininnsprøytning i hverdagen gjennom en web-tv-serie.

Premien inkluderte et helt årsforbruk av kosttilskudd fra Nycoplus for hele familien, produkter til hjemmetrening fra Abilica, samt et årsabonnement på KK. I en tykk bunke av håpefulle søkere falt valget på Mia Mjaaland.

Hun var nyseparert med to små barn, hadde ikke vært hos frisøren på to år og manglet energi og overskudd i hverdagen.

I løpet av høsten fikk Mia kostholdsråd fra klinisk ernæringsfysiolog Åse Andresen i Takeda Nycomed, et tilrettelagt treningsopplegg fra personlig trener Kathrine Sogge, en drømmedag med frisør, spabehandling, sminke og styling, samt coaching i hvordan hun skal bli mer produktiv og effektiv gjennom «Getting Things Done (GTD)»-metoden.

NYTTIGE RÅD: Mia synes hun fikk mange nyttige kostholdsråd fra fagsjef og klinisk ernæringsfysiolog Åse Andresen i Takeda Nycomed.
NYTTIGE RÅD: Mia synes hun fikk mange nyttige kostholdsråd fra fagsjef og klinisk ernæringsfysiolog Åse Andresen i Takeda.

Trener hjemme

Nå, noen måneder etter innspillingen av web-tv-serien, er vi nysgjerrige på hvordan det har gått med Mia, og vi er ekstra spente på om hun har klart å følge noen av rådene hun fikk. Da vi ringer henne er hun nettopp ferdig med en treningsøkt hjemme i stuen.

– Jeg har akkurat fullført et 30 minutter treningsprogram på YouTube. Det er godt å trene «sammen» med noen, og når man er alene med to små barn er det enkelt og fleksibelt å trene hjemme, sier en andpusten Mia på telefon.

Mia forteller at hun begynte med denne treningen rett før jul, og hun merker allerede resultater.

– Jeg forsøker å trene tre ganger i uken. I begynnelsen var det litt tungt, men det går stadig lettere å utføre øvelsene – og jeg merker det på kroppen allerede. Jeg har blitt sterkere og strammere, klærne passer bedre og det jeg kaller «babymagen» er blitt mindre, sier Mia.

Mer overskudd og energi

Mia fikk også med seg kostholdsråd og noen oppskrifter på sunne og enkle hverdagsmiddager fra fagsjef og klinisk ernæringsfysiolog Åse Andresen i Takeda.

– I etterkant har jeg laget både bakt laks og linsesuppe som Åse viste meg, og det var veldig nyttig å få kostholdet mitt evaluert. Jeg spiste ganske sunn mat fra før, men Åse gikk i detalj på hva jeg fikk i meg av næringsstoffer. Det var kanskje den viktigste hjelpen jeg fikk i web-tv-serien.

– Særlig laks og annen fet fisk har jeg spist mer av etter at Åse fortalte meg hvor viktig dette er for kroppen, sier Mia, som også forteller at hun er spesielt opptatt av å få i seg nok jern.

– Åse forklarte at mange kvinner sliter med å få i seg nok jern, og det var en aha-opplevelse for meg hvor vanskelig det er å få i seg nok jern kun gjennom kosten. Jeg tror jernmangel er en av årsakene til at jeg tidligere følte meg mye slapp. Jeg har begynt å ta multivitaminene jeg fikk av Nycoplus, og i tillegg tar jeg ekstra jerntilskudd.

– Det har gitt meg mer energi og overskudd i hverdagen, samt krefter til å være mer til stede for barna etter en hektisk arbeidsdag. Jeg er rett og slett blitt en hyggeligere mor for dem.

SMOOTHIE: Mia har laget seg en sunn og grønn smoothie til frokost.
SMOOTHIE: Mia har laget seg en sunn og grønn smoothie til frokost.

God timing

Mia syntes det var kjempemoro å være med i web-tv-serien, og hun har fått mange positive tilbakemeldinger.

– Det var veldig gøy å bli valg ut, og for meg var det veldig bra timing å delta på dette opplegget. Jeg trengte det virkelig på dette tidspunktet, og jeg fikk mye ut av det – både privat og jobbmessig. Man kunne kanskje ikke forvente resultater så raskt, men det er veldig gøy at jeg allerede merker forskjell, sier Mia, som også forteller at hun har venner og venninner som spør om hun har noen tips fra web-tv-serien hun kan dele.

– Jeg er jo ikke akkurat blitt en ekspert, men jeg har fått mye ny og nyttig kunnskap ved å være med på dette.

Ett steg om gangen

Mia er fast bestemt på å benytte både kostholds- og treningsrådene hun fikk fra ekspertene i web-tv-serien, og med tid og stunder har hun også planer om en utvikling.

– En livsstilsendring krever en plan og et langsiktig mål, men jeg må ta ett steg om gangen. Jeg har kommet godt i gang, og jeg har en drøm om å ha tid og anledning til å begynne på et treningsstudio etter hvert.

– Jeg holdt på med dans da jeg var liten, og det hadde vært moro å ta noen danse-relaterte saltimer på et treningsstudio. Det er vanskeligere å sluntre unna når man trener flere sammen, sier Mia, som enn så lenge utfyller hjemmetreningen med å trekke begge barna opp akebakken. – Det er god trening det også, sier hun.

Vi ønsker deg lykke til, Mia!

Foto: Privat/fra web-tv-serien «En vitamininnsprøytning i hverdagen».

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *