Grovt og sunt hjemmelaget knekkebrød

Uncategorized | 8. april 2016

Disse hjemmelagde knekkebrødene er enkle å lage og veldig sunne – stappfulle av kostfiber og viktige vitaminer og mineraler. Her får du oppskriften.

Hvorfor kjøpe knekkebrød i butikken når du kan lage dine egne? Denne oppskriften gir deg 32 knekkebrød som er svært rike på både kostfiber, vitaminer og mineraler.

Godt for fordøyelsen. Disse knekkebrødene er ekstra grove og fiberrike, og inneholder 75-100 prosent sammalt mel, hele korn og kli, ifølge Opplysningskontoret for meieriprodukter.

Kostfiber er viktig for fordøyelsen. Fiber er nemlig en del av planten som ikke brytes ned i magesekken. Den vil derfor passere uforandret gjennom tarmen og ta med seg avfallsstoffer som ikke skal tas opp.

Får du i deg nok kostfiber? Helsedirektoratet anbefaler et daglig inntak på minst 25-35 gram kostfiber for voksne, tilsvarende omtrent 3 gram/MJ (1000 KJ).

Spiser du grove kornprodukter som disse knekkebrødene, får du i deg mye kostfiber – som altså er viktig for fordøyelsen. I tillegg til å få i deg nok kostfiber, kan du hjelpe fordøyelsen din ved å for eksempel innta to kapsler Nycopro Daglig hver dag.

Dette kosttilskuddet inneholder melkesyrebakterier og kalsium, og bidrar til at fordøyelsesenzymene i kroppen fungerer normalt. Nycopro Daglig får du kjøpt eksklusivt på apoteket.

NORMAL FORDØYELSE: Nycopro Daglig bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt.

Rik på vitaminer og mineraler. Som du ser av oppskriften under, er disse knekkebrødene laget av fullkornsprodukter og frø. Dermed inneholder de også mange viktige vitaminer og mineraler.

Ved å spise disse knekkebrødene får du i deg flere B-vitaminer. B-vitaminer bidrar hovedsakelig til vedlikehold av normal hud og normalt hår og syn. I tillegg er B-vitaminer viktig for immunforsvaret og et normalt stoffskifte, samt reduksjon av trøtthet og slapphet.

Disse knekkebrødene inneholder også rikelig med mineraler, som jern, magnesium, kalsium, fosfor, kobber, sink, selen og mangan.

Slik lager du hjemmelaget knekkebrød

Dette trenger du til én porsjon, som gir 32 stk:

2 dl sammalt rug, fin

2 dl lettkokte havregryn

2 dl havrekli

2 dl hvetekli (kruskakli)

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl solsikkekjerner

1 ts salt

7 dl vann

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene og fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir.

Rut opp knekkebrødene før steking.

Stek knekkebrødene i varmluftsovn ved 180 grader i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 grader. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.

På grunn av den lange steketiden, tar det over én time å lage disse knekkebrødene. Men de er enkle å lage og det er verdt tiden – da har du nemlig knekkebrød en stund fremover.

Oppskriften og hovedbildet er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter.

Bildet i teksten: Nycopro.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *