Grove vafler – spennende og kalsiumrike

Uncategorized | 25. mars 2015

Grove vafler kan være et spennende alternativ i matpakken i stedet for den tradisjonelle brødskiven. Dessuten inneholder grove vafler mer kostfiber enn vanlige vafler, og i tillegg er de rike på kalsium. Sjekk oppskriften her.

Alle nordmenn har et forhold til vafler. Hva er vel mer nasjonalromantisk enn vafler med syltetøy, gjerne etter en tur i skogen eller en skitur?

Grove vafler er en spennende variant av vafler. Disse kan være et fint alternativ til tradisjonell brødmat, for eksempel i matpakken til barna på skolen eller i barnehagen. I tillegg er disse vaflene rike på kalsium, som er spesielt viktig for vedlikehold av normalt skjelett og normale tenner. 

De inneholder også mer kostfiber enn vanlige vafler, og kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Dette trenger du til én porsjon, som tilsvarer åtte vaffelplater:

  • 1 ½ dl hvetemel
  • 1 ½ dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl havregryn
  • ½ ts salt
  • ½ ts bakepulver
  • 4 dl ekstra lett melk
  • 2 stk egg
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte:

Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Tilsett melk, egg og smeltet smør, og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp. La den svelle i 15 til 20 minutter.

Stek vaflene og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt.

Pålegg som brunost, gulost, skinke, smøreost, kaviar og egg egner seg godt på disse vaflene. De passer også godt til frysing og tines raskt.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *