Grove bokstav-rundstykker til skolestart

Uncategorized | 18. august 2014

En herlig oppskrift på rundstykker med revne gulrøtter som gjør dem ekstra saftige. 

Dette trenger du:

  • 50 g gjær
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss soyaolje
  • 1 dl linfrø
  • 2 stk gulrot
  • 2 dl havregryn
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel

Fremgangsmåte. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje.

Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn. Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.

Ta deigen ut av bakebollen og form til bokstaver som settes på et stekebrett eller i en langpanne med litt avstand imellom.

Etterhev i ca. 30 minutter.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg. Stek dem ved 225 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på rist.

Deigen kan også formes til 2 brød. Brødene stekes ved 200 grader på nederste rille i ca. 20 minutter.

Nok til cirka 20 bokstavrundstykker.

Oppskrift og bilde er hentet fra frukt.no

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *