Grønnsaksomelett – sunn hverdagsmat

Uncategorized | 1. februar 2016

Denne grønnsaksomeletten lages i ovnen og er supersunn og ypperlig hverdagsmat. Her får du oppskriften fra matblogger Siri Fossing.

Nycoplus har inngått et samarbeid med Siri Fossing. Samarbeidet innebærer at Nycoplus har bedt Siri ta utgangspunkt i hverdagsmat som vi optimaliserer i tråd med tallerkenmodellen.

Det er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker. Disse sunne og spennende middagsoppskriftene publiseres på nycoplus.no.

Grønnsaksomelett i ovn. I dag får du oppskriften på en supersunn grønnsaksomelett som lages i ovnen.

– Omelett er super hverdagsmat, særlig når den lages slik som dette. Løk, purre, tomat og erter legges lagvis i en ildfast form, og får en eggeblanding over seg og litt ost på toppen. Etter 20 minutter kan du servere en smakfull omelett, gjerne med grove rundstykker ved siden av, sier Siri Fossing til nycoplus.no.

Næringsrike egg. Hovedingrediensen i omelett er selvsagt egg. Egg er svært næringsrikt og kalles ofte for naturens egen «vitaminkapsel». Egg har nemlig en høy andel vitaminer og mineraler i forhold til energi, og er en ekstra god kilde til viktige næringsstoffer blant annet for eldre mennesker og småspiste.

Eggehviten inneholder lite næring, men er svært rik på proteiner. Det er nemlig eggeplommen som er eggets «gull». I plommen finner du de fettløselige vitaminene A, D og E.

A-vitamin er viktig for immunforsvaret og normale slimhinner, samt for å opprettholde normal hud og normalt syn. A-vitamin bidrar også til kroppens normale omsetning av jern.

D-vitamin er først og fremst viktig for oppbygging og vedlikehold av skjelett og tenner, mens E-vitamin bidrar til å beskytte cellene i kroppen mot oksidativt stress.

Eggeplommen inneholder også en del jern, sink, fosfor, selen og en rekke B-vitaminer (folat, B1, B2, B6 og B12).

VITAMINKAPSEL: Egg er svært næringsrikt og kalles ofte for naturens egen «vitaminkapsel». Egg har nemlig en høy andel vitaminer og mineraler i forhold til energi.

C-vitaminrike grønnsaker. I denne omeletten benyttes også flere grønnsaker, som løk, persille, tomater, purre. og erter. Grønnsaker inneholder både kostfiber, som er godt for fordøyelsen, samt mange næringsstoffer som er viktig for kroppen – spesielt C-vitamin. Denne retten bidrar også til at du får i deg «5 om dagen».

C-vitamin er viktig for blant annet nervesystemet, immunforsvaret og kroppens opptak av jern, samt å redusere trøtthet og slapphet. Dessuten bidrar C-vitamin til et sunt bindevev.

GRØNNSAKER: Denne retten inneholder grønnsaker som tomat, løk, purre og erter, og er dermed et fint bidrag til å få i seg «5 om dagen».

Slik lager du grønnsaksomelett i ovn

Dette trenger du til fire porsjoner:

1 ss olivenolje
1 løk
6 egg
2 ss lett creme fraiche
1 ss persille
2 ss revet gulost
2 tomater
½ purre
1 dl frosne erter
salt
pepper

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær løk i skiver og stek den blank og fin på middels varme i stekepannen i fem minutter.

Legg løk, skiver av tomat, purre i smått og de frosne ertene i en ildfast form.

Pisk eggene sammen med creme fraiche for hånd til det skummer. Bland inn litt salt, litt pepper og persille. Hell over grønnsakene.

Strø litt revet ost på toppen, og stek midt i ovnen i 20-25 minutter til eggeblandingen er stivnet.

Denne retten tar 30-35 minutter å lage.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *