Grønnsaksmuffins

Uncategorized | 5. januar 2015

Hva med å starte dagen med hjemmebakte grønnsaksmuffins fulle av vitaminer og mineraler? De er gode og mettende, og mer fristende enn brødskiver med gulost.

Oppskriften er enkel, og du kan gjerne kutte opp skinke eller salami og tilsette om du ønsker det. Legg de i fryseren, og ta med én eller to på vei til jobb så har de tint til det er lunsjtid.

12 grønnsaksmuffins

1 rødløk
1 rød paprika
100 g fersk spinat
2 ss smør
4 egg
1 beger mager kesam (3 dl)
3 dl hvetemel
3 dl grov sammalt hvete
2 ts bakepulver
½ ts salt
150 g ost (hvitost, fetaost etc)

Skrell og grovhakk løken. Skjær paprika og spinat i biter. Fres grønnsakene myke i smør i en panne. Rør sammen egg og kesam. Bland i mel, salt og bakepulver. Bland deretter inn grønnsakene og osten. Fyll røren med spiseskje i store smurte muffinsformer. Stekes midt i stekeovnen ved 200 °C i 20–25 minutter

IMG_4912IMG_4913

IMG_4914IMG_4916

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter.

Foto: Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *