Fylt paprika – en C-vitaminbombe

Uncategorized | 13. april 2015

Fylt paprika er enkelt å lage og smaker godt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Paprika er dessuten en skikkelig C-vitaminbombe. Her får du oppskriften på fylt paprika.

Paprika er en hverdagsgrønnsak som er svært anvendelig på kjøkkenet. Den kan spises rå på brødskiva eller i en frisk salat, og den kan stekes, grilles, kokes eller dampes. Du kan også eksperimentere med å bruke den i retter du vanligvis ikke har paprika i – som i sauser, gryteretter og marinader.

Her gir vi deg oppskriften på en deilig paprika fylt med couscous, løk og grønn squash – med cheddarost på toppen.

C-vitaminbombe. Paprika er stappfull av C-vitamin. Rød paprika inneholder 140 mg C-vitamin per 100 gram spiselig vare. Det er nesten tre ganger så mye som i appelsin! C-vitamin har positiv innvirkning på veldig mange funksjoner i kroppen, blant annet nervesystemet, immunforsvaret og kroppens opptak av jern, samt å redusere trøtthet og slapphet.

Dessuten bidrar C-vitamin til et sunt bindevev. Vitaminet er med på å danne kollagen, som er bindevevets viktigste protein. Bindevevet holder sammen kroppens vev og organer.

Rød paprika inneholder også en del E-vitamin og A-vitamin. E-vitamin bidrar til å beskytte cellene i kroppen mot oksidativt stress. A-vitamin bidrar til å opprettholde normale slimhinner, normal hud og normalt syn, samt immunforsvarets normale funksjon. A-vitamin bidrar også til normal omsetning av jern.

Fylt paprika. Fylt paprika egner seg godt som tilbehør til både kjøtt og fisk, og denne retten tar en drøy halvtime å lage.

Dette trenger du til åtte porsjoner:

  • 3 dl grønnsaksbuljong (utblandet)
  • 2 ss smør
  • 175 g couscous
  • 4 stk store rød paprika
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk sitron
  • 4 ss frisk basilikum, finhakket
  • Nykvernet salt og pepper
  • 200 g cheddarost, revet

Slik gjør du:

Kok opp 3 dl ferdigblandet grønnsaksbuljong og tilsett 2 ss smør. Tilsett så couscous når grønnsaksvannet koker. Rør i kjelen og trekk den av platen. Sett på lokk og la couscousen trekke i 10 minutter.

Del fire store paprika i to på langs og ta ut kjernehuset. Finhakk så hvitløk og løk, kutt squashen i små terninger og riv skallet av en sitron.

Hell couscousen over i en stor bolle og tilsett hvitløk, løk, squash, sitronskall og basilikum. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Fordel blandingen i de delte paprikaene og dryss revet cheddar over.

Paprikaene bakes i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller pakkes inn i aluminiumsfolie og legges på grillen. Pass på at osten ikke berører aluminiumsfolien.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *