Nycoplus sin logo

Samarbeidet som redder liv

30 % av Nicaraguas fattige befolkning bor i lokalsamfunn uten tilgang til god helsehjelp. I Friskere Viten snakker vi med to feltarbeidere fra Redd Barna som gjør en meningsfull jobb og forskjell for disse.

I Norge er vi vant med tilgjengelig og gratis helsehjelp, et gode som ikke finnes alle steder. Lytt til denne episoden og få vite mer om hvordan samfunnsnyttige samarbeid kan gi bedre helsehjelp til de som trenger det aller mest.

30 % av Nicaraguas fattige befolkning bor i lokalsamfunn med minst to timers reisetid til nærmeste helsestasjon. Som en konsekvens dør barn hvert år på grunn av fødselskomplikasjoner og sykdommer som enkelt lar seg behandle dersom man har tilgang på helsehjelp og medisiner.

I denne episoden får du vite mer om det livreddende arbeidet Redd Barna gjør ved å lære opp lokalbefolkningen i enkle helsetjenester, med blant annet støtten de får fra samarbeidet med Nycoplus. Du får møte to feltarbeidere, Hanne Lotte Moen og Bjørn-Richard Monsen, som forteller om sine meningsfulle møter med de aller mest sårbare og det livreddende arbeidet de og Redd Barna gjør.

Publisert oktober 31, 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *