Samarbeidet som redder liv

30 % av Nicaraguas fattige befolkning bor i lokalsamfunn uten tilgang til god helsehjelp. I Friskere Viten snakker vi med to feltarbeidere fra Redd Barna som gjør en meningsfull jobb og forskjell for disse.

I Norge er vi vant med tilgjengelig og gratis helsehjelp, et gode som ikke finnes alle steder. Hvordan kan samfunnsnyttige samarbeid gi bedre helsehjelp til de som trenger det aller mest?

30 % av Nicaraguas fattige befolkning bor i lokalsamfunn med minst to timers reisetid til nærmeste helsestasjon. Som en konsekvens dør barn hvert år på grunn av fødselskomplikasjoner og sykdommer som enkelt lar seg behandle dersom man har tilgang på helsehjelp og medisiner.

Bli kjent med det livreddende arbeidet Redd Barna gjør ved å lære opp lokalbefolkningen i enkle helsetjenester, med blant annet støtten de får fra samarbeidet med Nycoplus. Vi møter feltarbeiderene Hanne Lotte Moen og Bjørn-Richard Monsen. De forteller om sine meningsfulle møter med de aller mest sårbare og det livreddende arbeidet de og Redd Barna gjør.

Publisert oktober 31, 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *