Bli kvitt tett nese med nesedråper

En forkjølelse kan dukke opp når du minst venter det, og i starten av forkjølelsesperioden er ofte nesa til besvær. Når nesa er tett kan slimhinneavsvellende produkter som Rhinox nesedråper være redningen for hele familien.

Når du er forkjøla angripes slimhinnen i nesa av virus, og det oppstår en betennelse. Væsken i nesa, som egentlig skal rense og fukte luften du puster inn, blir tykk og seig. Tett nese er plagsomt og kan være medvirkende årsak til ørebetennelse. I tillegg kan søvnen forstyrres, og det er vanlig at både svelging og luktesansen påvirkes når nesa er tett. Avsvellende nesedråper lindrer symptomer på tett nese.

 

Det er aldri moro å være tett i nesa, og hvert fall ikke når hele familien har blitt smittet av forkjølelse. Nycomed har et godt utvalg av nesedråper for hele familien, som åpner tett nese.

 

Nesedråper for store og små

Rhinox® er et reseptfritt legemiddel som raskt åpner opp nesa når den er tett. Produktet virker på blodårene i neseslimhinnen og brukes lokalt i nesen for å lette luftpassasjen ved tett nese. Rhinox nesedråper finnes i 3 styrker til hele familien. Nesedråpene kommer i endosebeholdere som er hygieniske og enkle å bruke. Med nesedråper unngår man å dele den samme nesesprayen med resten av familien, og uåpnede endoser har god holdbarhet.

 

Endelig er Rhinox nesedråper 0,1 mg tilbake igjen!

Småbarnsalderen er en tid hvor barn gjennomgår mange infeksjoner, og fordi de ikke har dannet antistoffer mot enkelte virus enda, og blir utsatt for mange ulike forkjølelsesvirus i barnehagen er de særlig mottagelige for forkjølelse. Tett nese kan være veldig ubehagelig for de minste barna, og det går gjerne utover nattesøvnen til både barnet og foreldrene. Rhinox® 0,1 mg nesedråper har vært borte fra markedet en stund, men nå er produktet endelig tilbake. Rhinox skal bare brukes til barn under 2 år etter anbefaling fra lege, apotek eller helsesøster.

 

Unngå tett nese

En åpen nese er viktig for god lungefunksjon, bihulefunksjon og er viktig for lukt, smak, velvære, god hvile og ikke minst god søvn. Bruker du i tillegg saltvann i tilstrekkelig mengder og ofte nok, vil behovet for avsvellende midler kunne reduseres. Dette er spesielt viktig i forkjølelsessesong.

Brukt over lengre tid kan slimhinneavsvellende midler føre til kronisk nesetetthet. Det er derfor viktig at nesedråpene har riktig styrke, at man følger anbefalt dosering og at nesedråpene ikke brukes i mer enn fem dager i strekk. Slimhinneavsvellende midler kan gi bivirkninger, og bør derfor ikke gis til barn under 2 år uten samråd med lege, apotek eller helsesøster.

 

Rhinox® 0,1 mg nesedråper passer til barn under 2 år.
Rhinox® 0,25 mg nesedråper passer for barn mellom 2 og 10 år.
Rhinox® 0,5 mg nesedråper passer til voksne og barn over 10 år

 

Rhinox® er et reseptfritt legemiddel som inneholder oksymetazolinhydroklorid og brukes mot tett nese ved forkjølelse. 0,25mg/ml skal ikke brukes i mer enn 5 sammenhengende dager (barn 2-10 år). 0,5 mg/ml skal ikke brukes i mer enn 10 dager sammenhengende (voksne og barn over 10 år). Skal bare brukes til barn under to år etter avtale med lege, apotek eller helsesøster. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Referanse:
Felleskatalogen, informasjon om forkjølelse1
Helsenorge,  luftveisinfeksjoner for barn
Helsebiblioteket, gode råd når barnet ditt har tett nese
Pakningsvedlegg Rhinox

NO/OXZ/1017/0003

Publisert oktober 31, 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Rhinox nesedråper

0,1 mg/ml

Nesedråper for barn

Rhinox nesedråper

0,25 mg/ml

Nesedråper for barn