4 av 5 bruker ikke opp flasken med nesespray

4 av 5 bruker ikke opp flasken med nesespray
Nesesprayen kan være din beste venn under en forkjølelse – men hva gjør du med flasken når du er frisk igjen? Og hvor lenge kan du eventuelt ha den stående? Svarene får du her.

Den ene uken var det hoste og kløe i halsen, mens den neste var nesen tett. Heldigvis er det ikke farlig med forkjølelse, men i perioder kan man bli både trøtt og lei av dårlig form og manglende søvn.

For mange er Rhinox nesespray en god løsning i tunge og «tette» tider, men hva gjør du med flasken når forkjølelsen er forbi?

Nesesprayen skal ikke i søppelet

En åpnet og brukt nesespray kan helt fint settes i skapet igjen etter endt forkjølelse, og du kan faktisk bruke den i opptil tre år etter åpning. Dersom flasken har stått ubrukt i månedsvis, kan det være lurt å riste den og gjør et par spray før du tar den i bruk igjen.

Noen foretrekker å kjøpe ny nesespray fremfor å ta vare på den gamle. Da kan det være greit å vite at den gamle ikke bør kastes i søppelet – heller ikke om du har brukt opp innholdet. Gamle nesesprayer skal leveres til ditt nærmeste apotek hvor innholdet sorteres og destrueres på en forsvarlig måte slik det skal, på samme vis som andre legemidler.

Alle apotek er pliktig til å motta legemidler som er kjøpt både på og uten resept, helt uavhengig av hvor medisinene er kjøpt. Innleveringen er selvsagt helt gratis.

Det anbefales ikke å bruke nesespray sammenhengende i mer enn 5-10 dager (les pakningsvedlegget).

 

Les også: Slik unngår du avhengighet av nesespray

 

Rhinox® Nesespray
Nesespray 0,5 mg/ml (til voksne og barn over 10 år) og Nesespray 0,25 mg/ml (til barn 2-10 år): Korttidsbehandling av tett nese ved forkjølelse og akutt bihulebetennelse. Skal ikke gis til barn under 2 år.  Dosering: 0,5 mg/ml: 1 spray i hvert nesebor inntil 2-3 ganger i døgnet. 0,25 mg/ml: 1 spray i hvert nesebor inntil 3 ganger i døgnet.

Forsiktighetsregler: Ved dosering 3 ganger i døgnet bør det gå minst 8 timer mellom hver dose. Barn under 10 år: Skal ikke brukes sammenhengende i mer enn 5 dager. Voksne og barn over 10 år: Skal ikke brukes sammenhengende i mer enn 10 dager. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

Foto: Schutterstock

ID: NO/OXZ/1118/0010

Publisert november 3, 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Relaterte produkter

Rhinox nesedråper

0,5 mg/ml

Nesedråper

Rhinox nesedråper

0,1 mg/ml

Nesedråper for barn