Fem flotte høstturer

Uncategorized | 10. oktober 2014

Høsten er en fantastisk tid for å gå tur i fjell, skog og mark. Her får du fem tips til flotte høstturer.

En varm og lang sommer går definitivt mot slutten, og høsten er kommet mange steder i landet. Bladene gulner og faller av, og det er rim i gresset om morgenen. Høsten er en fantastisk tid for å gå tur i fjell, skog og mark.

I tillegg til at du får god trim ved å gå, er helseeffekten av frisk luft ubestridelig. Du kjenner at det gjør noe med kroppen å komme utendørs, ikke sant? Dessuten er det ingen tvil om at slike turer kan være svært sosiale.

Vekk fra hverdagens kjas og mas med bare tid til hverandre, enten det er med venner eller familie.

?????????????????????????????????????????
HØSTTUR: Høsten er perfekt for flotte turer i fjell, skog og mark.

Her er fem tips til flotte høstturer:

Blefjell

Rute: Nordstul – Sigridsbu – Store Ble – Nordstul

Blefjell er et fjellområde på grensen mellom Buskerud og Telemark fylke, og høyt oppe på Blefjell ligger Sigridsbu. Bare noen timer med bil fra Oslo kan man parkere på Nordstul, og gå noen timer til fots inn i idylliske skogsområder og opp på snaufjellet. På toppen av Store Ble, 1342 moh, er det fantastisk utsikt.

Dovre

Rute: Blokkhus – Dindalshytta – Gammelsetra – Blokkhus

Dovre ligger i Gudbrandsdalen og er en kommune i Oppland. Parker bilen på Blokhus, og derfra er det fem kilometer til Dindalshytta. Videre går man på traktorvei og sti gjennom en slak seterdal til det ærverdige setertunet Gammelsetra. Om man har lyst på en litt lengre tur, kan man svinge innom Loennechenbua før returen til Blokkhus/Lønset.

Vakkerstøylen

Rute: Tunga – Vakkerstøylen – Tunga

Turen inn til Vakkerstøylen går fra Tunga, overfor Brøste i Romsdalen, og er en flott helgetur. Vakkerstøylen er kanskje den mest sjarmerende turisthytta i Tafjordfjellene, som ligger i Møre og Romsdal. Det er cirka 2,5 timer å gå fra parkeringsplassen på Tunga langs T-merket rute.

Krokskogen

Krokskogen er et skogkledd åslandskap som inngår i kommunene Hole, Bærum, Ringerike og Oslo. Her er det mange turmuligheter, og en av de mest populære er «Den Bergenske kongevei». Denne eventyrveien over Krokskogen er tilrettelagt som natur- og kultursti med nye informasjonsskilt langs hele ruten. Man følger den gamle kongeveien opp Krokkleiva, forbi Kleivstua og over Krokskogen til Jonsrud i Lommedalen.

Guvåg i Vesterålen

Guvåghytta på Oksneset i Bø kommune er Vesterålen Turlags mest populære hytte. Med robåt og fire kanoer til fritt utlån, klatrevegger rett ved hytta, 15 mål stor eiendom og flere hundre meter til nærmeste nabo, tilbyr hytta både idyll og aktivitet. Kulturstien rundt hytta er en attraksjon, den viser blant annet vei til en 5000 år gammel steinalderboplass, bare 30 meter fra husveggene. Er du heldig, får du også øye på en hval. Husk kamera!

Da gjenstår det bare å ønske GOD TUR!

Turforslagene er hentet fra UT.no.

Foto: Den Norske Turistforening/Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *