Fargerik wok full av vitaminer

Uncategorized | 18. januar 2016

Denne wokretten med kylling og grønnsaker er rik på både farger, smak og næringsstoffer. Sjekk oppskriften fra matblogger Siri Fossing her.

Nycoplus har inngått et samarbeid med matbloggeren Siri Fossing. Samarbeidet innebærer at Nycoplus har bedt Siri ta utgangspunkt i hverdagsmat som vi optimaliserer i tråd med tallerkenmodellen.

Det er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker. Disse sunne og spennende middagsoppskriftene publiseres på nycoplus.no.

Wok. I dag får du oppskriften på en herlig wokrett med kylling. – Denne wokretten er rask, familievennlig og en fryd både for øyet og for magen, sier Siri Fossing til nycoplus.no.

Retten inneholder kylling med smak av soyasaus og honning, samt masse deilige sprø grønnsaker og litt sesamolje og sesamfrø på toppen.

– Sammen med fullkornsnudler er det et perfekt hverdagsmåltid, sier Fossing.

B-vitaminrik kylling. Kylling er magert, proteinrikt og næringsrikt kjøtt. Kyllingkjøtt en god kilde til B-vitaminer i kosten vår, spesielt B-vitaminene B3 (niacin) og B6 (pyridoksin).

B3 bidrar til normal energiomsetning og nervesystemets normale funksjon, samt å opprettholde normale slimhinner og normal hud. B6 bidrar også til nervesystemets normale funksjon, samt et godt immunforsvar og normal dannelse av røde blodlegemer.

Kylling inneholder også en del selen, magnesium, sink og jern.

GRØNNSAKER: Denne wokretten er selvsagt full av grønnsaker, som er en viktig kilde til kostfiber, vitaminer og mineraler i kostholdet vårt.

Grønnsaker = kostfiber og C-vitamin. I denne wokretten benyttes også grønnsaker som blomkål, brokkoli, gulrot, paprika og løk.

I hverdagskosten vår er grønnsaker en god kilde til kostfiber, som er gunstig for fordøyelsen. Dessuten får vi mye C-vitamin fra grønnsaker. C-vitamin er viktig for immunforsvarets og nervesystemet normale funksjon, samt å redusere trøtthet og slapphet. I tillegg bidrar C-vitamin til et sunt bindevev, samt øker opptaket av jern i kroppen.

Grønnsaker inneholder også en del A-vitamin, B-vitaminer, jern og kalsium.

Slik lager du fargerik wok

Dette trenger du til fire porsjoner:

400 gram kylling
2 ss soyasaus
1 ss honning
250 gram fullkornsnudler
1 blomkål
1 brokkoli
1 gulrot
1 paprika
1 løk
2 dl kyllingbuljong (vann + ½ terning)
1 ss sesamolje
sesamfrø hvis du har

Slik gjør du:

Kutt alle grønnsaker i smått, skjær kyllingen i biter og sett på vann til nudler og litt til buljong.

Wok først kyllingen på middels varme sammen med soyasaus og honning. Stek til den er gjennomstekt.

Ha så i grønnsakene og stek et par minutter til. Rør og vend ofte, skru opp til middels høy varme mens du holder på.

Hell over buljong og sesamolje og stek et par minutter til.

Vend inn sesamfrø og fullkornsnudler (eller server nudlene ved siden av).

Denne retten tar cirka 20-30 minutter å lage.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *