Fagseminar om kosttilskudd

Kosthold/ernæring | 25. juni 2014

Hvert år reiser jeg land og strand rundt i Norge for å holde fagseminarer for apotekansatte. Alle  apotekene i nærheten av stedet jeg besøker blir invitert til en kveld om ernæring.

Det er tydelig at temaer innen vitaminer, mineraler og omega-3 er populært! Både apotekteknikere og farmasøyter bruker sin fritid på å holde seg faglig oppdaterte og lære om bruk av kosttilskudd til ulike kundegrupper.

Evalueringer. De som tror at man er ferdig med å ha eksamen når man er ferdig med å studere tar feil. Mange i arbeidslivet blir evaluert på forskjellige oppgaver, og mine foredrag er ingen unntak.

Alle som er på fagseminar med meg blir bedt om å fylle ut et evalueringsskjema i etterkant. Der blir de oppfordret til å gi tilbakemelding på både presentasjonen, vanskelighetsgrad, relevans og tidsrammen, samt en totalvurdering av hele kvelden.

Samtidig får de anledning til å gi åpne kommentarer og ønsker for fremtidige temaer.

Åse blogg fagseminar, Trondheim
FORANDRING FRYDER: Det er morsomt å invitere apotekansatte til ulike kveldsmøter i forskjellige deler av landet, som her i Trondheim. Foto: Åse Andresen.

Resultater. De apotekansatte er kjempeflinke til å evaluere. Hele 97 % av de som møtte fylte ut skjemaet på de siste syv møtene nå i vår. Omkring halvparten av de som kommer er apotekteknikere. Resten er farmasøyter og studenter som har praksis på apotek.

Ansatte fra alle typer apotek møter opp, og de som kommer gir veldig positive tilbakemeldinger. For meg gir dette inspirasjon til å fortsette med å drive ernæringsundervisning. I tillegg får jeg gode tips til hvilke temaer som er aktuelle å ha på fremtidige fagseminarer.

Mye nytt om ernæring! Når jeg snakker tar jeg alltid utgangspunkt i Helsedirektoratets anbefalinger og hva vi vet om kostholdet til befolkningen og behovet hos ulike personer, avhengig av kjønn, alder, graviditet, amming osv.

Det som er så spennende med ernæring er jo at det stadig skjer noe nytt. I år har vi jo blant annet fått nye offisielle anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet og oppdatert Matvaretabell.

I løpet av høsten kommer etter planen den nye og videreutviklede Mat på data, et gratis kostberegningsprogram fra Mattilsynet og Helsedirektoratet. Så her er det bare å følge med videre på spennende nyheter innen ernæring, både for helsepersonell og andre.

Hilsen Åse

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *