Få fart på «Movember»-barten

Diverse | 18. november 2014

Har mannen din anlagt bart i november for å bidra med oppmerksomhet rundt menns helse og prostatakreft? Visste du at B-vitaminer, sink og selen kan få ekstra fart på «Movember»-barten?

I november er mannens helse, og spesielt prostatakreft, i søkelyset.

Mange menn lar barten gro for å skape oppmerksomhet rundt menns helse generelt og prostatakreft spesielt. Navnet «Movember» er en blanding av ordet «mo» (australsk slang for moustache) og november.

Barten er aksjonens symbol, men den er også ment å være en døråpner for å få menn til å skulle snakke om egen helse.

Få fart på barten. Om mannen din kler bart eller ikke er kanskje en subjektiv vurdering, men at aksjonen er svært populær er det ingen tvil om. Mannfolk i alle aldre lar området mellom munn og nese bli dekket av hår, og jo større og tykkere bart, dess mer oppmerksomhet får man.

Visste du at B-vitaminer, sink og selen kan få ekstra fart på barten?

Disse næringsstoffene bidrar nemlig til vedlikehold av normalt hår, inkludert ansiktshår.

Biotin. B-vitaminet biotin (B8) er ett av de åtte vannløselige B-vitaminene, og finnes i mange matvarer – særlig lever, egg, grønnsaker og frukt (avokado).

Biotin bidrar til normal energiomsetning, nervesystemets normale funksjon og normal psykologisk funksjon, samt å opprettholde normalt hår, normale slimhinner og normal hud.

Sink. Sink er et mineral som er viktig for mange funksjoner i kroppen. Det bidrar blant annet til å opprettholde normalt skjelett, hud, negler, syn og hår.

I tillegg bidrar sink til immunforsvarets normale funksjon, samt kroppens omsetning av fettsyrer og A-vitamin. Sink finner du i kornprodukter og belgvekster, samt storfekjøtt, innmat og skalldyr.

Selen. Selen er et mineral som finnes i fisk og sjømat, men også i innmat og kornprodukter. Selen beskytter cellene mot oksidativt stress, og bidrar til både immunforsvarets og skjoldbruskkjertelens normale funksjon. I tillegg bidrar selen til å opprettholde normalt hår og normale negler.

Tilskudd. Et variert og sunt norsk kosthold inneholder tilfredsstillende mengder av de fleste næringsstoffer i forhold til anbefalt inntak. Men om du skulle trenge ekstra tilskudd av B-vitaminer, sink eller selen, har Nycoplus flere produkter som er relevante.

Det enkleste måten å få i seg kroppens daglige behov for viktige vitaminer og mineraler, er Nycoplus Multi. Disse tablettene inneholder både B-vitaminer, sink og selen.

For tilskudd av bare B-vitaminer kan Nycoplus B-kompleks-tabletter eller B-kompleks-brusetabletter være to gode alternativer. Om du har behov for tilskudd av selen, kan kanskje Nycoplus selen m/E-vitamin være noe for deg. Alle disse produktene finner du på apoteket.

Husk å tipse mannen din om at B-vitaminer, sink og selen kan få ekstra fart på barten, så bidrar også du til å støtte kreftsaken og samtidig sørger for at han får i seg nødvendige vitaminer og mineraler.

Les mer om «Movember» på Kreftforeningens nettsider.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *