Et perfekt fiskemåltid

Uncategorized | 25. januar 2016

Disse fiskepinnene med potetmos, søtpotet og råkostsalat utgjør et perfekt fiskemåltid. Her får du oppskriften fra matblogger Siri Fossing.

Nycoplus har inngått et samarbeid med matbloggeren Siri Fossing. Samarbeidet innebærer at Nycoplus har bedt Siri ta utgangspunkt i hverdagsmat som vi optimaliserer i tråd med tallerkenmodellen.

Det er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker. Disse sunne og spennende middagsoppskriftene publiseres på nycoplus.no.

Fiskepinner. I dag får du oppskriften på et fantastisk hjemmelaget fiskemåltid: fiskepinner med potetmos.

– Disse fiskepinnene får seg en runde i brødsmuler, parmesan og sesamfrø. Sammen med potetmos med litt søtpotet og en råkostsalat av gulrot og eple, er det et perfekt fiskemåltid, sier Siri Fossing til Nycoplus.no.

Næringsrik fisk. I denne oppskriften benyttes torsk, og som alle vet er fisk sunt. I de offisielle kostholdsrådene fra Helsedirektoratet anbefales det å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, samt å bruke fisk som pålegg.

Torsk er kalorifattig og rik på proteiner. Dessuten inneholder denne fisken mye D-vitamin, B12-vitamin og selen.

D-vitamin er viktig for oppbygging og vedlikehold av skjelett og tenner, samt vedlikehold av normal muskelfunksjon. D-vitamin bidrar også til normalt immunforsvar og øker opptaket av kalsium.

B12 bidrar blant annet til normal energiomsetning og normal psykologisk funksjon, og er viktig for både nervesystemet og immunforsvaret. Dessuten bidrar dette vitaminet til normal dannelse av røde blodlegemer, samt å redusere trøtthet og slapphet.

Selen er viktig for både immunforsvarets og skjoldbruskkjertelens normale funksjon. Dette mineralet bidrar også til å opprettholde normalt hår og normale negler, samt beskytter cellene mot oksidativt stress.

PANERING: Fiskepinnene rulles først i egg, så i en blanding av brødsmuler, parmesan og sesamfrø.

Næringsrike poteter. Som tilbehør til fiskepinnene anbefales potetmos laget av poteter og søtpoteter. I hverdagskosten er poteter en god kilde til kalium, magnesium og C-vitamin.

Den inneholder også en del av B-vitaminene folat, tiamin og B6. Poteter er dessuten en god kilde til kostfiber, som er gunstig for fordøyelsen.

Råkostsalat. Ved siden av fiskepinnene og potetmosen passer det ypperlig med en liten råkostsalat laget av epler og gulrot. Eple er både kalorifattig og fiberrik, samt inneholder en del C-vitamin, E-vitamin og kalium.

Gulrot på sin side er spesielt rik på A-vitamin.

SALAT: En frisk råkostsalat, laget av epler og gulrøtter, er ypperlig å ha ved siden av fiskepinnene.

Slik lager du fiskepinner med potetmos

Dette trenger du til fire porsjoner:

8 mellomstore poteter, kokefaste
½-1 søtpotet
400-500 gram torsk
2 brødskiver (mellomgrovt brød)
50 gram parmesan
3 ss sesamfrø
1 egg
3-4 gulrøtter
1-2 epler
½ sitron
1 dl lettmelk
1 ss plantemargarin
salt
pepper

Slik gjør du:

Skrell og kutt poteter og søtpotet i biter. Gjerne på størrelse med små fyrstikkesker. Kok møre, det tar cirka 20 minutter. Mos dem sammen med ½ ts salt, litt pepper, melk og plantemargarin. Spe på med litt mer melk hvis den blir for tykk.

Sett stekepanna på middels varme. Skjær fisken i passe pinnestørrelser.

Kjør parmesan og brødskiver i stavmikser til smuler. Bland etterpå med sesamfrø.

Ha et lettpisket egg i en vid tallerken, og smulene i en annen.

Rull fiskepinnene først i egg, så i smuler.

Brun godt i panna på alle sider. Cirka 3-4 minutter på hver side. Snu ofte.

Skrell og riv gulrot og eple grovt på et rivjern. Skvis over saften fra ½ sitron eller litt mindre.

Server fiskepinnene med potetmosen og råkosten. Den halve sitronen som er til overs er også fin å skjære i båter og ha ved siden av.

Denne retten tar cirka 40 minutter å lage.

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

 

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *