Er du nybakt mor?

Gravid/barn | 29. januar 2015

I 2013 kom Helsedirektoratet med en advarsel. Unge kvinner og gravide bør ikke spise mer enn to måltider fet fisk i uken. Dette på grunn av tungmetaller som lagres i fiskefettet og overføres til babyen. Rådet gjelder også deg som ammer.

Kvinner som er i midtre og siste del av svangerskap eller ammer, bør samtidig øke inntaket av omega-3. Ved å bruke kosttilskuddet Nycoplus Mamma sikrer du at både du selv og babyen får i dere nok vitaminer, mineraler og omega-3 – enten babyen er i magen eller ved brystet. Tilskudd av omega-3 anbefales av Helsedirektoratet fordi disse fettsyrene blant annet er er svært viktige for utvikling av babyens øyne og hjerne.

Ingen tungmetaller

Nycoplus vet at gravide og ammende kvinner er svært opptatt av å unngå unødige tilsettingsstoffer. Nycoplus Mamma skal kunne brukes av flest mulig. Det er verken laktose, gluten eller sitrus i produktene. Gelatinet er fra storfe.

Nycoplus Mamma inneholder renset omega-3, og har derfor ikke rester av tungmetaller. Nycoplus Mamma består av en rekke viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer som er spesielt viktige i siste del av svangerskapet og i ammeperioden.

Mengdene er nøye tilpasset, og er tilstrekkelig tilskudd for de aller fleste – uten overdoseringer. Pakkene består av både kapsler og tabletter fordi stoffene har ulike egenskaper. Vitaminer og mineraler passer godt i tablettform, mens fettsyrer er best egnet i kapselform.

 

Viktige vitaminer, mineraler og omega-3 for deg deg som er gravid i 2. og 3. trimester samt deg som ammer.
Viktige vitaminer, mineraler og omega-3 for deg deg som er gravid i 2. og 3. trimester samt deg som ammer.

 

Mor trenger også næringsstoffer

Ekstra omega-3 og tilstrekkelig med mineraler og vitaminer er anbefalt av Helsedirektoratet. Mange kvinner får ikke i seg blant annet nok jern, vitamin D og kalsium gjennom kosten. Skal du sette sammen egne tilskudd, ender det ofte med flere produkter som har til dels overlappende virkestoffer. Her kommer alt samlet. En tablett og en kapsel om morgenen, og det samme om kvelden er nok, så slipper du å tenke mer på det. Det er også mulig å ta hele dosen på samme tid.

Alle er opptatt av at barna skal få i seg god og riktig næring, men det er viktig at mor også tenker litt på seg selv. Mot slutten av svangerskapet er matlysten ofte ikke så stor, og etter fødselen tenker mange på å gå raskt ned i vekt.

Amming er krevende for kroppen og tapper mors lager av de stoffene barnet trenger. Det er derfor ekstra viktig å passe på at kostholdet er riktig sammensatt i denne tiden.

 

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *