Eplesuppe med spindelvev til Halloween

Uncategorized | 30. oktober 2015

I morgen er det Halloween, og i mange hjem samles både store og små for å feire dagen. Lurer du på hva du skal servere? Prøv denne spennende og sunne eplesuppen med «spindelvev».

I morgen, 31. oktober, er det Halloween, eller Allehelgensaften som det kalles på norsk. Det er dagen da barna kler seg ut i skumle kostymer, og går fra hus til hus og sier «knask eller knep» på jakt etter godterier.

Mange benytter også anledningen til å holde en fest for både store og små, og da er det artig å kunne servere noe spennende til gjestene – slik som denne eplesuppen med «spindelvev». Den passer utmerket til Halloween-desserten og er full av sunne og velsmakende epler.

Favorittfrukt. Hovedingrediensen i denne oppskriften er naturligvis epler. Eple er både kalorifattig og rik på fiber, og fiber er viktig for å holde fordøyelsen i gang og forebygge tarmsykdommer. Eple inneholder ikke spesielt store mengder av vitaminer eller mineraler, men du finner noe C-vitamin, E-vitamin og kalium i denne frukten.

C-vitamin bidrar til immunforsvarets og nervesystemets normale funksjon, samt å redusere trøtthet og slapphet. I tillegg bidrar C-vitamin til et sunt bindevev, samt øker opptaket av jern i kroppen.

E-vitamin bidrar til å beskytte cellene i kroppen mot oksidativt stress.

Kalium på sin side bidrar til nervesystemets normale funksjon og normal muskelfunksjon, samt å opprettholde normalt blodtrykk.

Husk også at eple er en naturlig del av Helsedirektoratets anbefaling om å spise fem porsjoner frukt, bær eller grønnsaker om dagen.

RIK PÅ FIBER: Eple er kalorifattig og rik på fiber, og inneholder dessuten noe C-vitamin, E-vitamin og kalium.

Her er oppskriften på eplesuppe med spindelvev

Dette trenger du:

4 stk røde epler

4 dl vann

Saften av 1 stk sitron

1 ss sukker

½ ts malt kanel

4 ss kesam®, vanilje

Slik gjør du:

Skyll eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.

Kok eplebitene i vann sammen med sitronsaft, sukker og kanel til de er myke. Mos epleblandingen med en stavmikser til den blir glatt. Avkjøl.

Ha suppen over i dessertskåler. Ha vaniljekesamen i en liten sprøytepose og lag spindelvevmønster.

Oppskriften og hovedbildet er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Bildet i teksten: Colourbox.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *