Enkel og sunn vegansk pepperkakeis

Uncategorized | 10. desember 2015

«Veganmannen» Thomas H. Olsen har en travel førjulstid med både vegansk julematkurs og egen vegansk julefestival. Her deler han en av sine egne favorittoppskrifter til jul: Vegansk pepperkakeis.

«Veganmannen» Thomas H. Olsen har vært travel med mange prosjekter siden vi skrev om han i fjor høst.

– Det har vært et spennende og travelt år for meg. Jeg har holdt mange kurs sammen med Jane H. Johansen, som står bak «Veganmisjonen», og jeg har deltatt på flere veganfestivaler og vært mye i mediene med ulike veganoppskrifter, sier Thomas H. Olsen til Nycoplus.no.

Nylig holdt han vegansk julematkurs sammen med Jane H. Johansen i Oslo, og lørdag 12. desember arrangerer han vegansk julefestival på Vulkan Arena i Oslo.

– Vi kan love en inspirerende og morsom festival, og alle er velkommen. Om du er veganer, vegetarianer, er med på kjøttfri mandag eller ingen av delene, så er denne festivalen ment som en inspirasjon og skal være til glede for alle, forteller Olsen.

Han forteller at han elsker julen:

– All den gode maten, gamle julefilmer, godis, julebrus, julepynt, tid med familien og alt som hører til – jeg elsker julen. Man trenger absolutt ikke å lide noe nød fordi man er veganer. Jeg lager nøttestek, vegisterkaker, brun saus, masse deilig tilbehør og selvfølgelig dessert – riskrem med hjemmelaget rød saus. Jeg gleder meg veldig til julemiddagen i år, og håper familien også vil ta en liten smak, sier Thomas H. Olsen.

TRAVEL DESEMBER: «Veganmannen» Thomas H. Olsen har en travel førjulstid med både vegansk julematkurs og egen vegansk julefestival. Foto: Orhan Kurecevic.

Pepperkakeis. Tidligere har vi publisert «Veganmannens» oppskrift på både tofu-scramble og grønn juice, og vi har fått mange henvendelser om å publisere flere veganoppskrifter. Denne gangen har han en spesiell juleoppskrift å dele med Nycoplus’ lesere.

– Vegansk pepperkakeis er superenkelt å lage, og den er allergivennlig ved å være fri for både melk, sukker og gluten. Dessuten smaker den både friskt og søtt, og dekker absolutt søtsuget både frem mot jul og i selve julen, sier Olsen.

En av hovedingrediensene i denne oppskriften er bananer. Banan er en energirik frukt som inneholder mye kostfiber. Fiber er godt for fordøyelsen.

I tillegg finner du også en del B6-vitamin, kalium og magnesium i bananer.

FROSNE BANANER: Frosne bananer er en av hovedingrediensene i denne veganske pepperkakeisen.

Vegansk pepperkakeis

Dette trenger du til to porsjoner:

2-3 godt modne og frosne bananer kuttet i biter

En dæsj med plantemelk (soya, ris, mandel eller hva du ønsker)

1 ts vanilje (ekstrakt, pulver eller det du har)

1 ts malt ingefærpulver

3 ts kanel

1 ts malt nellik

1 ts kardemomme

Slik gjør du:

Putt bananene i en foodprosessor og tilsett litt plantemelk. Kjør til du får en glatt masse. Bruk gjerne noe til å dytte ned på sidene og stopp underveis og mos litt godt sammen.

Tilsett så krydder og vanilje, kjør igjen en runde eller to – og så er isen klar til å nytes.

Oppskriften og bildene er hentet fra Thomas H. Olsens blogg Veganmannen.

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *