Endelig på Natural Products Expo West!

Diverse | 2. oktober 2013

Å holde seg oppdatert er viktig. Derfor har vi deltatt på Natural Products Expo West, en messe hvor man får spennende ny viten om hva som skjer innenfor forskning, produktutvikling og trender.

Her kan du se en liten video som arrangøren av messen har lagt ut:

Vi deltok blant annet på et foredrag om omega-3 som inneholdt de spennende temaene:

  • Forholdet mellom omega 3 og 6: Global mangel på omega-3 på grunn av et høyt inntak av omega-6 i vestlige kosthold, og behovet for en balanse mellom disse livsviktige næringsstoffene.
  • Fiskeindustriens innflytelse på havets fremtid og kommende alternative kilder til omega-3.
  • Metoder innført av myndigheter og private organisasjoner for å bevare viktige havressurser.

Dette er temaer som er både viktige og interessante. Her vil det følge nærmere blogginnlegg senere. Så følg med:-)

Urter

Et annet foredrag som vi fikk med oss var om ”Safety of Botanicals”. Her snakket man om viktigheten av å være klar over at enkelte urter har interaksjon med legemidler.

Dette kan være en utfordring fordi mange tror urter er ”uskyldig” og derfor ikke forteller legen at de tar denne type kosttilskudd. Et eksempel som nevntes her er blant annet at grapefuktjuice har en interaksjon med CYP enzymer, noe som kan påvirke omdannelsen av enkelte legemidler.

”Bad Journalism Beats Science”

Morsomt var det også å høre om hvordan noen urter har fått ufortjent dårlig rykte pga på grunn av av dårlige utført vitenskaplige studier eller anekdoter. Johannesurt har fått rykte på seg for å forårsake neseblødninger.

Dette ryktet oppstod fordi en person puttet en tablett i nesen istedenfor å svelge den. Når denne studien så er blitt siterte mange nok ganger, uten at underlaget er studert godt nok, har dette oppstått som en ubegrunnet bivirkning av Johannesurt.

Samtidig er det viktig å være klar over at Johannesurt interagerer med enkelte legemidler. Tar man blodfortynnende medisiner skal du ikke ta Johannesurt, da denne kombinasjonen øker risikoen for blodpropp.

Et annet eksempel er påstanden om at ginseng forårsaker høyt blodtrykk. Dette ryktet baserer seg på en studie fra 1979. Da resultatene ble tolket inkluderte de også personer som sniffet, røkte og tok sprøyter med ginseng.

Det ble også brukt forskjellige typer ginseng og man tok ikke hensyn til koffein inntak. Altså utelukket ikke studien andre kjente årsaker som forårsaker høyt blodtrykk, og ginseng får et rykte på seg for å forårsake høyt blodtrykk.

Når man så har eksempler på at en studie kan bli sitert opptil 4000 ganger og ingen sjekker grunnmaterialet, sier det seg selv at det lett kan oppstå feilinformasjon.

Hva med en daglig dose blått pulver?

Ellers fikk vi mange innspill til nye ingredienser, hva det forskes på og spennende framstillinger. Dette bildet viser jo hvor spenstig tabletter og pulver kan bli.

Men det er kanskje ikke disse fargekombinasjonene som frister mest når du skal ta ditt daglige tilskudd av viktige næringsstoffer?

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *