Dette må du huske å ta med deg i ferien

Kosthold/ernæring, Produkter | 7. juli 2016

Sommerferien er tid for god mat og godt drikke uten dårlig samvittighet, men husk at kroppen din har behov for viktige vitaminer og mineraler også i ferien. Her er våre pakketips.

I sommerferien skal man nyte livet, og det er greit å skeie ut med både mat og drikke. Noen flere is og brus enn vanlig, en god middag med saus og en deilig dessert – samt noe godt i glasset for de som ønsker det.

Annerledes kosthold. En sommerferie innebærer endringer i kostholdsvanene i korte perioder for de aller fleste – spesielt om man er utenlands.

Brunosten, melken og leverposteien til frokost blir kanskje byttet ut med croissanter og syltetøy, lunsjen består muligens av pommes frittes og kveldsmaten kan være en stor porsjon is. Mange spiser også sjeldnere og større porsjoner når man er i Syden.

Det er ikke bestandig så enkelt å spise sunt på ferien. Et feriekosthold bestående av mange tomme kalorier og næringsfattig mat, kan medføre at du ikke får i deg de vitaminene og mineralene du trenger daglig.

Ta med kosttilskudd. Benytter du kosttilskudd til daglig hjemme, er det ingen grunn til å la det ligge igjen når du er på sommerferie. Om du ikke bruker kosttilskudd til daglig, kan sommerferien nettopp være tiden du bør gjøre det for å sikre kroppen tilstrekkelig med vitaminer og mineraler.

Skal du til utlandet, ta med deg tilskuddet i original forpakning – gjerne uåpnet, så slipper du eventuelle problemer i sikkerhetssjekken eller tollen.

Multivitamin. Nycoplus Multi 200 inneholder hele 13 vitaminer og 9 mineraler, og sikrer kroppens daglige inntak av disse viktige vitaminene og mineralene. Perfekt å ha med seg på tur, og én tablett daglig er tilstrekkelig.

Tran. Mange tar sikkert tran daglig når de er hjemme, men en tranflaske er ikke spesielt praktisk å ha med seg på tur – verken i sikkerhetssjekken eller når man ikke har tilgang til kjøleskap.

Pakk heller med deg en boks med Nycoplus Omega-3 Basic, som er et fint alternativ til tran. Den inneholder omega-3, samt både A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin.

Et alternativ til tran for de minste er geleputer, som Nycoplus Omega-3 Geleputer.

TO KAPSLER OM DAGEN: Nycopro Ferie består av syv spesielt utvalgte bakteriestammer, og to kapsler anbefales daglig for både barn og voksne.

Solkrem og D-vitamin. Når solen skinner om sommeren anbefales det å bruke solkrem for å beskytte huden. Solkrem er en selvfølge å ha med i kofferten eller bagen når man er på ferie. Når solen skinner på huden produserer kroppen D-vitamin, men visste du at solkrem kan forhindre dette fra å skje?

Solkrem filtrerer nemlig vekk en del av UV-strålingen, enten med det kjemiske filteret som trenger inn i huden og suger opp strålingen, eller det fysiske filteret som legger seg som et hvitaktig lag på huden og reflekterer strålingen.

Når UVB-strålene ikke slipper igjennom til huden ved bruk av anbefalt høy faktor, produserer altså kroppen mindre D-vitaminer.

Nycopro Ferie. Et siste tips for å komplettere pakkelisten: Nycopro Ferie. Dette produktet består av syv spesielt utvalgte bakteriestammer, og én kapsel inneholder 2,5 milliarder melkesyrebakterier. To kapsler anbefales daglig for både barn og voksne.

Alle Nycoplus- og Nycopro-tilskudd får du kjøpt eksklusivt på apoteket.

Foto: Colourbox og Nycopro.

NO/NYP/0417/0049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *