Dame holder en pakke med vegetabilsk Omega-3

Derfor lanserer vi Vegetabilsk Omega-3

Produkter | 10. februar 2016

Omega-3-fettsyrer er viktig for at kroppen skal fungere optimalt, og spesielt viktig for hjertet. Nå lanserer Nycoplus et 100 prosent vegetabilsk omega-3-tilskudd som er utvunnet fra alger dyrket i et lukket miljø. – Vegetabilsk Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene EPA og DHA, og er spesielt rettet mot vegetarianere og veganere, samt de som er opptatt av bærekraftighet. Produktnyheten finnes allerede i apotekkjedene, sier Åse Andresen, klinisk ernæringsfysiolog og fagsjef for Nycoplus.

Omega-3 er viktig for at kroppen skal fungere optimalt, og er spesielt viktig for å opprettholde normal hjertefunksjon*.

Omega-3 i fisk og tran. Kroppen lager ikke omega-3 selv, så man må tilføre disse fettsyrene jevnlig via mat eller kosttilskudd. De beste kildene til omega-3 er fet fisk, samt tran og omega-3-tilskudd som Nycoplus Høykonsentrert Omega-3.

En rapport fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet (2011) konkluderer med at en del grupper i befolkningen har et inntak av omega-3-fettsyrer som er lavere enn anbefalt. Det gjelder særlig barn og unge. Dermed er det ekstra viktig å passe på at de yngste får i seg nok omega-3. Det samme gjelder gravide, slik at fosterets hjerne og syn utvikler seg optimalt.

Vegetabilsk Omega-3. Det er også utfordrende for vegetarianere og veganere å få i seg tilstrekkelig omega-3. Vegetarianere har nemlig et kosthold uten kjøtt og fisk, og eventuelt andre animalske matvarer. Veganere på sin side har et kosthold HELT fritt for alle animalske produkter – kjøtt, fisk, egg, melk og så videre.

– Dette er én av årsakene til at Nycoplus nå lanserer Vegetabilsk Omega-3 i apotek, som er 100 prosent vegetabilsk. Tilsvarende produkter har til nå kun vært mulig å få tak i gjennom interesseorganisasjoner eller netthandel. Nå får du et kvalitetsprodukt OG tryggheten det innebærer å handle kosttilskudd på apotek, sier Åse Andresen i Nycoplus.

Antallet vegetarianere i Norge er mer enn doblet de siste 20 årene, og det å være vegetarianer er blitt trendy. Ifølge SIFO-undersøkelsen fra 2004 er mellom to og fire prosent av nordmenn vegetarianere. Rundt regnet er antallet dermed mellom 100.000 og 200.000. Veganisme er for øvrig også økende i Norge.

Utvunnet fra alger. Vegetabilsk Omega-3 er utvunnet fra alger dyrket i et lukket miljø. Dermed er de fri for miljøgifter. Alger er dessuten en bærekraftig og stabil kilde til omega-3, siden de har en høy vekstrate og biomasse.

– Algene som benyttes i dette produktet er dyrket frem gjennom en gjæringsprosess i lukkede beholdere, og er dermed ikke eksponert for miljøgifter. Vi har høye krav til kvaliteten på våre produkter, og følger til enhver tid gjeldende forskrifter. Oljen blir analysert med tanke på harskning, miljøgifter og tungmetaller, forteller Åse Andresen.

Oljen i Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 stammer fra den encellede, marine mikroskopiske algen Schizochytrium sp. Alger er den eneste vegetabilske kilden til de lange omega-3-fettsyrene DHA og EPA. De fleste tilskudd med omega-3 fra alger inneholder kun DHA, ikke EPA. Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 inneholder imidlertid begge disse fettsyrene.

– Dette omega-3-produktet passer dermed også ypperlig for de som er miljøbevisste og opptatt av bærekraftighet, forteller Andresen.

Helsedirektoratet anbefaler for øvrig DHA i form av algetilskudd til gravide og fullammende vegetarianere (2015). DHA er nemlig den viktigste fettsyren for fosteret og spedbarn.

To esker med vegetabilsk Omega-3
100 PROSENT VEGETABILSK: Vegetabilsk Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene EPA og DHA, og er spesielt rettet mot vegetarianere og veganere, samt de som er opptatt av bærekraftighet. Finnes nå i apotek.

Én kapsel daglig. Én kapsel Vegetabilsk Omega-3 er anbefalt døgndose, og den bør ikke overskrides. Produktet inneholder ikke gluten, gelatin, laktose og sitrus, og kan inntas fra man klarer å svelge en kapsel (cirka åtte år). Både oljen og kapslene er vegetabilske, så produktet er helt fritt for animalske ingredienser. Alle Nycoplus’ omega-3-produkter har 24 måneders holdbarhet.

* Forutsetter daglig inntak av 250 mg EPA/DHA.

Foto: Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

10 responses to “Derfor lanserer vi Vegetabilsk Omega-3

 1. Hei!

  Vi fant nettopp ut at min forlovede er gravid og i den forbindelse tenker vi ganske fort på kosttilskudd osv. Vi er begge vegetarianere og har vært det i litt over ett år nå. Hun har to barn fra før av der hun ikke var vegetarianer. Hun brukte kosttilskuddet «gravid kosttilskudd» av «Lifeline Care» under de to svangerskapene. Vi har igjen kjøpt dette kosttilskuddet da de inneholder alt det viktige fosteret trenger, men omega-3 fettsyrene er utvinnet fra fiskeolje, noe vi ønsker å unngå.

  På pakningen står det at man skal ta 2x omega-3 kapsler som til sammen inneholder 1220mg fiskeolje, hvor 893mg er Omega-3, 505mg er DHA og 180mg er EPA.

  Dere i nycoplus har heldigvis lansert et vegetabilsk alternativ til fiskeolje for å møte omega-3 behovet vårt. Bak på pakningen deres anbefaler dere ikke å overskride anbefalt døgndose på 556mg algeolje, hvor 306mg er Omega-3, 83mg er EPA og 167mg er DHA.

  Mitt spørsmål er om forloveden min må/bør ta 2 eller tre (!!!) kapsler med nycoplus vegetabilsk omega-3 for å prøve å matche omega-3 verdiene i «Gravid kosttilskudd» eller om det er ansett som uheldig å ta mer enn én kapsel?

  Vi regner jo med at gjengen bak «Gravid kosttilskudd» har forsket nok på dette og anser det som positivt at mor og barn får i seg 893mg Omega-3 dagen, der 505mg er DGA og 180mg er EPA. Vil det ikke være korrekt å ta to eller flere kapsler av deres Vegetabilske Omega-3 kosttilskudd for å prøve å matche verdiene til Liveline Care’s «Gravid kosttilskudd»?

  Eller er det forskjell på hvordan kroppen tar opp DHA og EPA gjennom fiskeolje versus algeolje?

  Takk for svar!

  1. Hei, takk for henvendelsen og gratulerer så masse 🙂
   Det Europeiske mattrygghetsorganet EFSA anbefaler 200 mg av omega-3 fettsyren DHA i tillegg til den vanlig anbefalte mengden av EPA og DHA på 250 mg, altså totalt 450 mg daglig. Helsedirektoratet anbefaler gravide en energiprosent omega-3 hvorav 200 mg bør være DHA. Kilden til DHA og EPA spiller ingen rolle så lenge mengden er tilstrekkelig. Det er heller ingen forskjell på opptaket av fiskeolje versus algeolje.
   Siden mors inntak av DHA bidrar til normal utvikling av øyne og hjerne hos fosteret er det viktig at man sikrer tilstrekkelig av DHA inntaket. 2 tabletter Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 gir 334 mg DHA og 166 mg EPA, og er tilstrekkelig for å dekke behovet.

   I tillegg er det viktig med folsyre, spesielt i første trimester. Vi anbefaler derfor et tilskudd med 400 mg folsyre, f.eks. Nycoplus Folsyre, https://nycomed.no/product/nycoplus-folsyre-400-%C2%B5g-folat/. Dette kan fint tas gjennom hele svangerskapet. Hvis mor også er mye uvel og har dårlig matlyst bør man ta et multivitamin/mineraltilskudd. Dette for å sikre optimalt inntak av viktige næringsstoffer.

   Håper dette er til hjelp.

   Vennlig hilsen Camilla

  1. Hei, takk for henvendelsen og beklager at det har tatt litt tid før du får svar.
   Det er ikke noe problem å åpne kapslene og gi oljen til barn, men Nycoplus Vegetabilsk Omega-3 har ikke spesiell godkjenning til barn under 3 år. BArn som klarer å svelge kapsler kan ta produktet slik det er.
   Maksimumsinnhold av jern i oljen er 0.2ppm, noe som er veldig lavt og overholder kravet. Håpper dette er til hjelp 🙂 Vennlig hilsen Camilla

  1. Hei, Dette produktet inneholder ikke jod. Nycoplus Vegatabilsk Omega-3 inneholder kun omega-3. Ønsker man også jod, anbefaler jeg Nycoplus Jod, https://nycomed.no/product/jod/ , som verken inneholder gluten, gelatin, laktose, sitrus eller animalske ingredienser. Håper dette er til hjelp. God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *