Derfor lanserer vi Nycoplus Sink

Kosthold/ernæring, Produkter, Vitaminer/mineraler | 12. oktober 2015

Sink er et mineral som er viktig for mange funksjoner i kroppen, blant annet immunforsvaret. Nå lanserer vi i Nycoplus et eget sink-tilskudd i apotek.

Sink er et mineral som ikke kan dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke. Vi har cirka 1-3 gram sink i muskler og skjelett. Sink har en imponerende liste over positive effekter som er godkjent av helsemyndighetene. Under ser du noen av de viktigste.

Sink bidrar til:

Immunforsvarets normale funksjon

Normal kognitiv funksjon

Normal fruktbarhet og reproduksjonsevne

Normal omsetning av A-vitamin

Å opprettholde normalt syn og hår

Å opprettholde normale knokler og negler

Å opprettholde normal hud

Å beskytte cellene mot oksidativt stress

Sink i animalske matvarer. Sink fra animalske proteinkilder er lettest tilgjengelig for kroppen, og de viktigste kildene til sink i hverdagskosten vår er innmat, kjøtt, skalldyr, melkeprodukter og grove kornprodukter.

Vegetarianere og veganere, som ikke spiser animalske matvarer, må derfor være ekstra påpasselige med å få i seg nok sink via andre kilder. Om man mistenker at man har lavt inntak av sink, kan det være lurt å forsøke tilskudd av sink, for eksempel de nye sink-tablettene fra Nycoplus.

SINK-TABLETTER: De nye sink-tablettene fra Nycoplus er nå tilgjengelig i apotek.

– Det finnes ikke så mange rene sink-tilskudd på det norske markedet, selv om mange multitilskudd inneholder mindre mengder av dette mineralet. Våre undersøkelser viser at sink som eget kosttilskudd er etterspurt i Norge. Med tanke på blant annet sinks mange positive helseeffekter, har vi nå valgt å lansere sink-tabletter i apotek, sier produktsjef for Nycoplus, Camilla Borander.

25 milligram i hver tablett. Ifølge Helsedirektoratet trenger kvinner over 18 år syv milligram sink daglig, mens voksne menn har behov for ni milligram sink om dagen. De nye sink-tablettene fra Nycoplus inneholder hele 25 milligram per tablett.

– Denne dosen er selvsagt innenfor myndighetenes tillatte maksimalgrense. Årsaken til at tablettene inneholder 25 milligram sink, er at noen kan ha behov for mer sink enn det norske helsemyndigheter anbefaler for gjennomsnittsnordmannen, sier fagsjef Åse Andresen i Nycoplus.

Nycoplus sink 25 mg-tabletter får du nå kjøpt hos Vitusapotek. Det er 100 tabletter i hver pakke, og tablettene er uten gelatin, gluten, laktose og sitrus.

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *